Ota yhteyttä Tukipalvelu 

SOLIDI: Pakkopullaa vai mahdollisuus?

11 | 2014

SOLIDI: Pakkopullaa vai mahdollisuus?

Suomeen syntyy kiihtyvällä vauhdilla uusia, pieniä startupyrityksiä. Ei siksi että se on trendikästä - vaan koska on pakko. Sama on nähtävissä myös ohjelmistohankinnoissa. Aloittava yritys ei hanki heti kättelyssä parasta mahdollista 3D-suunnittelujärjestelmää, liitä siihen kattavia simulointityökaluja ja hallitse kokonaisuutta tiedonhallintajärjestelmällä (PDM) koska se on hienoa – vaan koska on pakko.

Syy tähän on lähes joka alalla koveneva kilpailu. Keskinkertainen tuote ei yksinkertaisesti pärjää markkinoilla. Jos et tee kaikkea riittävän nopeasti, tuotteesi on jo vanhanaikainen, kun se on vihdoin valmis markkinoille. On siis pakko saada jatkuvasti aikaan parempia tuotteita, pakko keksiä jatkuvasti uutta. Tähän puolestaan tarvitaan parhaat tekijät. Ja uusi suunnittelijasukupolvi ja nerokkaimmat keksijät löytävät kyllä toisen työpaikan, jos heille tarjottavat työkalut eivät ole kunnossa.

Toisaalta teollisuuden eläessä murroskautta ihmisten on oltava valmiita vaihtamaan alaa useamman kerran työuransa aikana.

Käytännössä meidän on siksi kyettävä elämään ympäristössä, jossa vanhoja ja uusia työkaluja käytetään joustavasti rinnakkain.

Pakkopullat sikseen. Asian voi nähdä myös toisin. Tässä lehdessä on neljä loistavaa esimerkkiä siitä, kuinka uusi idea tai tapa toimia avaa mahdollisuuden, johon on myös uskallettu tarttua. Muotoilua ja modulaarista ohutlevytekniikkaa luovasti yhdistelevä Jukola7 on oikeastaan vasta idea-asteella, mutta pokkasi jo Plootu Fennica 2014 -kilpailun kunniamaininnan. Polttokennotekniikkaa kehittävä Convion on Suomen 20 lupaavimman kasvuyrityksen joukossa (Talouselämä-lehti 1/2014). Puolivitsistä alkunsa saanut Framery taas keksi puhelinkopin uudelleen helpottamaan avokonttorityöläisten arkea. Yksi Euroopan suurimmista konepajateollisuuden alihankkijoista Fortaco on puolestaan opettavainen esimerkki siitä, kuinka toimintaa voi tehostaa merkittävästi uusimalla tietojärjestelmiä ja integroimalla ne toisiinsa tehokkaaksi kokonaisuudeksi.

Jos emme jättäydy pakon vangiksi, voi tiukkakin paikka kääntyä menestystarinaksi. Tarvitseehan timanttikin kovaa painetta syntyäkseen.

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 7.5.2021
3DEXPERIENCE WORKS – Yhdistää tiedot ja tekijät, pilvessä – Osa II
3DEXPERIENCE (myöhemmin 3DX) blogisarjan toisessa osassa käsittelen hieman muokattavuutta. Tässä yhteydessä tarkoitan muokattavuudella sitä, että alusta voidaan muokata juuri sellaiseksi kuin Te sen tahdotte.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Uutinen | 26.1.2022
3DEXPERIENCE World 2022 7.-9. helmikuuta 2022: Rekisteröidy ilmaiseen virtuaalitapahtumaan nyt!
Vuotuinen SOLIDWORKS-käyttäjille suunnattu 3DEXPERIENCE World 2022 järjestetään tänä vuonna kokonaan virtuaalisena. Nyt on siis loistava tilaisuus kuulla alan huippuosaajien ajatuksia, verkostoitua muiden SOLIDWORKS-käyttäjien kanssa sekä …
Lue lisää