Contact us Support 

SOLIDI: Pakkopullaa vai mahdollisuus?

11 | 2014

SOLIDI: Pakkopullaa vai mahdollisuus?

Suomeen syntyy kiihtyvällä vauhdilla uusia, pieniä startupyrityksiä. Ei siksi että se on trendikästä - vaan koska on pakko. Sama on nähtävissä myös ohjelmistohankinnoissa. Aloittava yritys ei hanki heti kättelyssä parasta mahdollista 3D-suunnittelujärjestelmää, liitä siihen kattavia simulointityökaluja ja hallitse kokonaisuutta tiedonhallintajärjestelmällä (PDM) koska se on hienoa – vaan koska on pakko.

Syy tähän on lähes joka alalla koveneva kilpailu. Keskinkertainen tuote ei yksinkertaisesti pärjää markkinoilla. Jos et tee kaikkea riittävän nopeasti, tuotteesi on jo vanhanaikainen, kun se on vihdoin valmis markkinoille. On siis pakko saada jatkuvasti aikaan parempia tuotteita, pakko keksiä jatkuvasti uutta. Tähän puolestaan tarvitaan parhaat tekijät. Ja uusi suunnittelijasukupolvi ja nerokkaimmat keksijät löytävät kyllä toisen työpaikan, jos heille tarjottavat työkalut eivät ole kunnossa.

Toisaalta teollisuuden eläessä murroskautta ihmisten on oltava valmiita vaihtamaan alaa useamman kerran työuransa aikana.

Käytännössä meidän on siksi kyettävä elämään ympäristössä, jossa vanhoja ja uusia työkaluja käytetään joustavasti rinnakkain.

Pakkopullat sikseen. Asian voi nähdä myös toisin. Tässä lehdessä on neljä loistavaa esimerkkiä siitä, kuinka uusi idea tai tapa toimia avaa mahdollisuuden, johon on myös uskallettu tarttua. Muotoilua ja modulaarista ohutlevytekniikkaa luovasti yhdistelevä Jukola7 on oikeastaan vasta idea-asteella, mutta pokkasi jo Plootu Fennica 2014 -kilpailun kunniamaininnan. Polttokennotekniikkaa kehittävä Convion on Suomen 20 lupaavimman kasvuyrityksen joukossa (Talouselämä-lehti 1/2014). Puolivitsistä alkunsa saanut Framery taas keksi puhelinkopin uudelleen helpottamaan avokonttorityöläisten arkea. Yksi Euroopan suurimmista konepajateollisuuden alihankkijoista Fortaco on puolestaan opettavainen esimerkki siitä, kuinka toimintaa voi tehostaa merkittävästi uusimalla tietojärjestelmiä ja integroimalla ne toisiinsa tehokkaaksi kokonaisuudeksi.

Jos emme jättäydy pakon vangiksi, voi tiukkakin paikka kääntyä menestystarinaksi. Tarvitseehan timanttikin kovaa painetta syntyäkseen.

YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 4.12.2018
5 vaihetta kohti tuotannon sähköistä dokumentaatiota
Kun tuotannossa siirrytään sähköiseen dokumentaatioon, saadaan suunnittelutiedon siirtoa tuotantoon tehostettua, jolloin myös tuotantoprosessi tehostuu. Parhaassa tapauksessa siirtyminen tehdään askel kerrallaan, jolloin minimipanostuksella saadaan irti suurin …
Read more
Article thumbnail
Blog | 18.10.2016
Bugi ja kuinka se korjattiin
AutomateWorksista on julkaistu päivityspaketti, joka korjaa joitain asiakkaita häirinneen yhteensopivuusongelman SOLIDWORKSin ulkoisen design tablen kanssa.
Read more
Article thumbnail
Reference | 12.11.2018
CadWorks tukee Framerya kasvun matkalla
Framery on suomalainen yritys, joka luo innovaatioita, kuten äänieristettyjä tiloja. Tällä hetkellä se on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä. Frameryn tuotteet tekevät työnteosta tehokkaampaa ja …
Read more