Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Case Pellon Group: Suunnitteluohjelmisto jalostui bisneksentekotyökaluksi

REFERENSSI | 18.8.2016

Artikkelin otsikkokuva.
Yhteistyö CadWorksin kanssa alkoi, koska heillä on kokonaisuus hallussa ja kumppanuus oli helppoa sekä luontevaa heti ensimetreiltä lähtien. Halusimme kokonaisuuden, joka palvelee koko organisaatiota ja kumppaniverkostoa niin, että työvaiheet saadaan kaikilta osin minimoitua ja automatisoitua.
Mervi Kaunisto, Pellon Group Oy

Parempia myyntimateriaaleja, tarkempia ohjeita ja virheettömiä toimituksia: Pellon Group uusi järjestelmänsä ja SOLIDWORKS-kokonaisuus saatiin näppärästi käyttöön tukemaan liiketoiminnan kaikkia osa-alueita. Helpomman tuotesuunnittelun lisäksi ohjelmisto mahdollistaa myös tulevaisuuden suunnittelutarpeet ja maksaa itsensä takaisin käytössä: takaisinmaksuajaksi Pellon Groupin Mervi Kaunisto arvioi kolmea vuotta.

- Käytössämme on entistä toimintavarmempi ja monipuolisempi kokonaisuus, joka vastaa liiketoimintamme tulevaisuuden haasteisiin. Alun perin oli tarkoitus hankkia pelkkä PDM-järjestelmä. SOLIDWORKSin myötä saimme tuotetiedon hallintatyökalun, jolla hoidamme myös suunnittelun. Pian se on yhteydessä Monitor ERP -toiminnanohjausjärjestelmään, projektipäällikkö Mervi Kaunisto Pellon Groupista kertoo kokonaisuudesta.

Pellon Group hankki suunnittelu- ja PDM-ohjelmiston osana yrityksen koko tietojärjestelmien muutosta. Nyt Pellon Group suunnittelee SOLIDWORKSilla sekä itse valmistamansa tuotteet että alihankkijoilla teettämänsä komponentit. Pääosa suunnittelutyöstä liittyy tuotteiden ohutlevy- ja valuosiin, teräsrakenteisiin sekä ruokintalaitteiden layouteihin.

- Jatkossa aiomme käyttää SOLIDWORKSin Simulation-työkalua myös lujuuslaskennassa ja simuloinnissa. Suunnitteilla on lisäksi asennusohjevideoiden sekä isojen navetta-layoutien tuottaminen ohjelmiston animointityökaluilla, Pellon Groupin tuotepäällikkö Kaappo Ikola kertoo.

Ideat jalostetaan tuotteeksi helposti ja tarkasti ohjelmiston avulla.

- Yrityksen sisällä suunnittelijat pystyvät jalostamaan ideansa nopeammin tuotteeksi.  Tuotanto pystyy hyödyntämään 3D-pohjaisia suunnittelutietoja. Tuotteet ja versiot kuvineen ovat aina ajan tasalla myös ERP-järjestelmässä – ja mikä parasta, aina kerta työllä tehtynä, kuvaa Kaunisto.

Faktaboksin kuvake.

Suunnittelutyö nopeutuu huomattavasti arjessa.

- Uusi järjestelmäkokonaisuus nopeuttaa jokapäiväistä suunnittelutyötä. Parempien simulointityökalujen ansiosta myös protokustannukset tulevat pienenemään ja ohjelmisto todennäköisesti maksaa itsensä takaisin kolmessa vuodessa, summaa Kaunisto.

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 21.11.2017
Sertifioinnilla todistat SOLIDWORKS-osaamisesi
”Hallitsee SOLIDWORKSin käytön.” Näin lukee monessa ansioluettelossa, mutta miten oman osaamisensa voi todella todistaa nykyiselle tai potentiaaliselle työnantajalle? Sertifiointitestit mittaavat SOLIDWORKS-käyttäjien osaamista tasavertaisella ja helposti …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Uutinen | 7.4.2021
Uusi SOLIDWORKS 2021 tuo yli 200 parannusta
Viime vuoden syksyllä julkaistussa SOLIDWORKS 2021 -versiossa on jälleen yli 200 parannusta. Iso osa näkyy parempana suorituskykynä ja suunnittelijan ajansäästönä. Uusi versio on myös vakaampi …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Lue lisää