Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Hyödynnä SOLIDWORKSin työtä helpottavat ominaisuudet – vertaile dokumentteja Compare-toiminnolla

BLOGI | 16.2.2018

Artikkelin otsikkokuva.

SOLIDWORKSissa on sisäänrakennettuna ominaisuus, jolla suunnittelija voi vertailla kahden SOLIDWORKS-tiedoston tai konfiguraation eroja. Toiminto purkaa erot eri versioiden välillä selkeiksi graafisiksi näkymiksi. Suunnittelussanne säilyy ainutlaatuinen näkyvyys tuotteen tai osan eri versioihin niissäkin tilanteissa, joissa suunnittelija vaihtuu suunnitteluversioiden tai revisioiden välissä tai osa importoidaan muualta. Tiedostojen ja konfiguraatioiden vertailussa ei tarvitse nojata ihmisen havaintokykyyn, vaan ominaisuus hoitaa työn nopeasti ja virheettömästi säästäen suunnittelijoidenne työaikaa.

SOLIDWORKSin Compare-toiminnon avulla voidaan vertailla dokumentteja, piirteitä, geometriaa ja osaluetteloita. Alla avaan ominaisuuden käyttöä tarkemmin.

 


Compare-toiminto löytyy Tools-valikosta.

 

Dokumenttien vertailu

Tässä tarkastellaan dokumenttien välistä metadataa (attribuutteja) ja eroavaisuuksia asetuksissa. Ominaisuus tutkii dokumenttien tietoja kahdesta paikkaa: 1) File >> Properties, ja 2) Tools >> Options >> Document Properties.

Toiminnolla voidaan helposti todeta mm. mitkä dokumenttikohtaiset asetukset eroavat toisistaan attribuuttien lisäksi.

 

Piirteiden vertailu

Tässä vaihtoehdossa pureudutaan mallin eri versioihin/revisioihin ja mitä eroa niillä on keskenään piirretasolla. Komento analysoi piirteet ja etsii niistä eroja kuten mittamuutoksia. Se asettaa piirteet kolmeen kategoriaan: 1) identical (identtiset), 2) modified (muuttuneet) ja 3) unique (uniikit).

Huomioimisen arvoista on, että piirteiden pitää olla samannimiset, jotta SOLIDWORKS voi tunnistaa niissä piilevät erot. Jos piirteiden nimet ovat muuttuneet, SOLIDWORKS käsittelee niitä uniikkeina piirteinä.

 

Geometrian vertailu

Mennään eteenpäin ja vertaillaan seuraavaksi geometriaa. Tässä SOLIDWORKS tutkii pintoja ja tilavuuksia (osasta) ja kokoonpanoista pelkästään tilavuuksia. Muuttuneet tai uniikit pinnat värjätään ja identtiset pysyvät ennallaan alkuperäisen värisinä. Myös pintamalleja voidaan vertailla, mutta luonnollisestikin vain pintojen osalta, sillä kuten tiedämme, pintamalleilla ei ole tilavuutta.

 

Osaluetteloiden vertailu

Sitten osaluetteloiden pariin. Tällä voidaan havaita mm. puuttuvat sarakkeet tai rivit. Toiminto hakee kaikki osaluettelot tiedostoista ja pyytää käyttäjää valitsemaan osaluettelon, jota halutaan käyttää. Huomioimisen arvoista on, että löytääkseen puuttuvat tai ylimääräiset rivit, pitää osanumero löytyä sarakkeena kummastakin osaluettelosta.

Esimerkkikuvassa uudesta/toisesta osaluettelosta puuttuu sarake ”DESCRIPTION”.

 

Eroavaisuuksien selvittäminen siis onnistuu nopeasti ja luotettavasti, kuten esimerkeistäkin näemme. Mikset jättäisi sitä lähimmän työkaverisi – tässä tapauksessa siis SOLIDWORKSin – huoleksi. Säästät aikaa ja voit käyttää säästetyn ajan johonkin tuottavampaan. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös näitä helposti unholaan jääviä SOLIDWORKSin loistavia ominaisuuksia.

 

Jos toiminnon käytöstä heräsi jotakin lisäkysyttävää, voit tiedustella asiasta tarkemmin esimerkiksi tukipalvelustamme.

Lisäinfoa löytyy myös SOLIDWORKSin Helpistä.

Faktaboksin kuvake.

Tutustu myös kurssitarjontaamme. Esimerkiksi uudet ominaisuudet kurssi olisi fiksua käydä vuosittain, aina uuden version ilmestyessä. Työ tehostuu, kun SOLIDWORKSin ominaisuudet käyvät tutuiksi ja osaatte ottaa kaiken hyödyn irti niistä.


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Uutinen | 12.9.2022
Alihankintamessut 27.–29.9.2022 Tampereella: Vieraile osastollamme C819
Jokasyksyiset Alihankintamessut ovat pian käynnissä, ja tietysti myös me olemme siellä. Osastomme sijaitsee tutulla paikallaan C-hallissa. Tule tapaamaan asiantuntijoitamme ja juttelemaan vaikka entistä monipuolisemmista tavoista …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 19.1.2018
Vie suunnittelutiedonhallinta seuraavalle tasolle SOLIDWORKS Managen avulla
SOLIDWORKS Managen avulla hallitset nimikkeitä, projekteja ja prosesseja monipuolisesti ja otat ulos tarvitsemanne raportit päätöksenteon tueksi.
Lue lisää