Ota yhteyttä Tukipalvelu 

3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I

BLOGI | 11.12.2020

Artikkelin otsikkokuva.

3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia

Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi järjestyksessä pysyvät resurssit, projektit ja projektin sisältämät tehtävät – kaikki tietysti linkitettynä toisiinsa, jos niin tahdotaan. Järjestelmä pitää myös huolen dokumenttien versioinnista ja elinkaaresta.


SOLIDWORKS-ohjelmistoa lukuun ottamatta käyttäjän ei tarvitse asentaa koneelleen muita ohjelmistoja, vaan järjestelmää ja sovelluksia käytetään suoraan selaimen kautta – miltä tahansa laitteelta! SOLIDWORKS-käyttäjälle asennetaan CAD:n päälle add-in, jolla SOLIDWORKS yhdistetään pilvialustaan. Kaikki asetukset ja oikeudet tulevat yksien kirjautumistunnuksien kautta.

Lisensointi


3DEXPERIENCE:een ei varsinaisesti myydä lisenssejä, vaan rooleja. Jokainen rooli sisältää yhden tai useamman sovelluksen eri tarpeisiin. Yhdellä henkilöllä voi siis olla useampikin rooli, riippuen täysin siitä, millaisia sovelluksia hän tarvitsee.

Havainnollistan toimintaa parilla esimerkillä. 3D Creator -rooli sisältää kaksi sovellusta:

-   xDesign, joka on ikään kuin SOLIDWORKS, mutta toimii täysin pilvessä ja suoraan selaimen läpi (tästä lisää tarkemmin muissa blogipostauksissa).
-    Derived Format Converter, jolla voidaan automaattisesti (tai käskystä) kääntää SOLIDWORKS-malli vaikkapa STEP-formaattiin.

Käyttöönotolla vauhtiin

Ensimmäisiä käyttöönottoja on jo tehty, ja asiakkaat päässeet käyttämään pilvialustaa. Suuren edun 3DEXPERIENCE tuo varsinkin niille yrityksille, jotka eivät halua investoida omaan palvelinrautaan ja sen ylläpitoon. Periaatetasolla järjestelmä voitaisiin saada käyttöön jo päivässä, mutta kokemus on osoittanut, että kaksi päivää on peruskäyttöönotolle melko optimaalinen aika.

Käyttöönotossa tehdään yhdessä CadWorksin sekä pilvialustan käyttöön ottavan yrityksen avainhenkilön/-henkilöiden kanssa peruskäyttöönotto, jotta järjestelmä saadaan asianmukaisesti käyttöön. Käyttöönoton jälkeen yrityksellä on valmius käyttää alustaa yhdessä SOLIDWORKS:n kanssa ja tallentaa suunnitelmia pilveen. Samalla pidetään myös käyttökoulutus, jossa käydään oleelliset toiminnallisuudet läpi. Myöhemmin, kun tarpeet kasvavat, voidaan järjestelmää laajentaa ja sen ominaisuuksia lisätä. Usein myös käyttäjämäärä kasvaa tarpeiden mukana.

3DEXPERIENCE ei ole välttämättä vain suunnittelutiimin työkalu, vaan mahdollisesti koko organisaation. Vuorovaikutus on helpompaa ja asioiden käsittely tehokasta, kun jokainen näkee oikeat asiat ja oikeat tiedot juuri oikeaan aikaan, ja ENNEN KAIKKEA yhdestä ja samasta paikasta!

Lisäinfoa 3DEXPERIENCE-alustasta


Tulen tekemään lisää blogipostauksia aiheesta, sillä tämä on niin suuri ja laaja kokonaisuus, että siihen liittyviä tekstejä täytyy pilkkoa pieniksi palasiksi. Youtubesta löytyy aiheeseen liittyviä videoita, vaikka millä mitalla. Kannattaa ehdottomasti vilkaista myös CadWorksin syksyn 2020 Uudet Ominaisuudet -webinaarisarja, jossa viimeisessä osassa on aiheena nimenomaan 3DEXPERIENCE. Lue myös 3DEXPERIENCE-blogisarjan osa II.

Jos aiheen tiimoilta herää mitään kysyttävää, niin laita rohkeasti viestiä tukipalveluumme!

CadWorks / Niklas Hellman


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 16.2.2018
Hyödynnä SOLIDWORKSin työtä helpottavat ominaisuudet – vertaile dokumentteja Compare-toiminnolla
SOLIDWORKSissa on sisäänrakennettuna ominaisuus, jolla suunnittelija voi vertailla kahden SOLIDWORKS-tiedoston tai konfiguraation eroja. Toiminto purkaa erot selkeiksi graafisiksi näkymiksi, jolloin suunnittelussanne säilyy ainutlaatuinen näkyvyys tuotteen …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 19.1.2018
Vie suunnittelutiedonhallinta seuraavalle tasolle SOLIDWORKS Managen avulla
SOLIDWORKS Managen avulla hallitset nimikkeitä, projekteja ja prosesseja monipuolisesti ja otat ulos tarvitsemanne raportit päätöksenteon tueksi.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 24.9.2019
Ongelmia SOLIDWORKSIN asennuksessa? Kokeile näitä neljää vinkkiä!
Tukipalvelumme ratkoo säännöllisesti SOLIDWORKSin asennukseen liittyviä haasteita. Kokosimme blogiin niistä yleisimmät sekä vinkit haasteiden taklaamiseen.
Lue lisää