Contact us Support 

Suurin virhe: ostin (vain) 3D-CADin

BLOG | 27.3.2017

Article header image
Ei me tarvita kuin CAD-ohjelma. Meillä on niin kokeneet suunnittelijat. He ovat ennenkin käyttäneet näitä ohjelmia.
Firman ostaja
Kun prosessi on kuvattu ja optimoitu - tiedetään millaisilla ohjelmilla se voidaan saavuttaa. Silloin päästään vaikuttamaan koko yrityksen tehokkuuteen - pelkän piirustuksien tekemisen sijasta. Ja sitten tiedetään millainen järjestelmä on syytä hankkia!

Jos yritys hankkii käyttöönsä uuden, hienon 3D-ohjelman, mutta ei mieti prosesseja uudelleen, jätetään oikeasti koko investointi hyödyntämättä! Monesti ohjelman ostaja on sitä mieltä että uudella ohjelmalla tuotetaan PIIRUSTUKSIA tehokkaammin kuin vanhalla - valitettavasti silloin keskitytään tehostamaan liian pientä osaa yrityksen toiminnasta?

Olen vieraillut useissa yrityksissä ja havainnut, että vaikka on hankittu uusi 3D-järjestelmä korvaamaan vanha suunnitteluohjelma, ei työprosessia ole mietitty uudelleen. Eli kaikkien suurin hyöty hankinnasta on jätetty käyttämättä! Uutta 3D-ohjelmaa käytetään tuottamaan vain 2D-piirustuksia kuten ennenkin ja tuloksena saavutetaan säästöä pelkästään suunnittelun työajasta. Tämä on monelle ymmärrettävä perustelu jolla johtoryhmä vakuutetaan hankinnasta.

Toki tehostus mekaniikkasuunnittelussa on merkittävä, mutta mikä on sen vaikutus koko yrityksen kannalta? Jos suunnittelun liikevaihto on 4% yrityksen liikevaihdosta, niin siitä on mahdotonta säästää merkittäviä summia, suhteessa koko yrityksen liikevaihtoon.

 

Uskallus ja visio uupuu ohjelmistohankkinnassa

Uskallus nostaa pöydälle koko yrityksen toimintatapa. Visio siirtymisestä 2D-piirustusprosessista 3D-malliprosessiin puuttuu.  Visio uudesta järjestelmästä joka auttaa jokaista tuotetiedon kanssa työkentelevää ihmistä yrityksen sisällä ja lähiympäristössä. 

Uskallus tulee henkilökohtaisesta motivaatiosta. Jos hankintaprojekti on yksittäisen suunnittelijan harteilla, voi olla että hänellä ei riitä pokkaa ehdottaa remonttia yrityksen prosesseihin.

Visio määräytyy yrityksen tavoitteista. Tavoitteet asettaa yrityksen johto. Jos johto ei ole mukana järjestelmä hankinnassa, saattaa järjestelmän hyödyntäminen rajoittua hyvin pienelle sektorille koko toiminnasta.

 

Ensin pitää selvittää prosessit

Jotta saavutetaan koko yrityksen toiminnan kannalta merkittävät edut, täytyy koko tiedonvälitysprosessi tarkastaa. Tässä järjestelmätoimittajan osaaminen ja palvelu tulee mukaan.

Kun selvitetään yrityksen ihmisten tarpeet, saadaan luotua kuvaus prosessista, joka välittää tietoa tehokkaasti ja hyödyntää oikeasti tuotettua tietoa.

Pitää mennä prosessi edellä. Prosessia ei saa tehdä ohjelmien ehdoilla! Ja ohjelmat eivät saa rajoittaa prosessia! Ohjelmat voivat auttaa prosessia olemaan suoraviivaisempi.


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 6.7.2017
Haluatko päästä bugeista eroon?
SOLIDWORKS hyödyntää vahvasti käyttäjiltä tullutta palautetta tuotekehityksessään. Kun ohjelmistolla on kaksi miljoonaa käyttäjää, omat vaikutusmahdollisuudet voivat tuntua pieniltä. Ehkä mieleesi tulee ajatus, että tästä ohjelmistovirheestä …
Read more
Article thumbnail
News | 10.1.2023
3DEXPERIENCE World 2023 13.–15. helmikuuta 2023: Osallistu hybriditapahtumaan Nashvillessa tai omalla kotisohvalla!
Jälleen on loistava tilaisuus kuulla huippuosaajia ja parantaa omaa SOLIDWORKS-osaamistaan. 3DEXPERIENCE World 2023 järjestetään tänä vuonna hybridinä, joten tapahtumaan voi osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä …
Read more
Article thumbnail
Blog | 19.2.2019
Mahdottomasta mahdollista – nesteen pinnan simulointi Free Surface -analyysillä
Virtaussimuloinnissa on pitkään pitäydytty tilanteissa, joissa tutkittava kappale on kokonaan tietyn aineen ympäröimänä. Kahden eri aineen välistä rajapintaa ei ole voitu simuloida, mikä on merkittävästi …
Read more