Contact us Support 

Järkeistä tietokonehankinta ja säästä rahaa oikeissa paikoissa

BLOG | 9.10.2017

Article header image
Kovan suorituskyvyn näytönohjaimesta voi olla jopa haittaa. Mitä enemmän näytönohjaimessa on muistia, sitä vähemmän sitä jää käyttöön muihin toimintoihin.
Tietokoneen muistista harvoin kannattaa säästää. Jos jättää SSD-kovalevyn hankkimatta, voi säästää hinnassa, mutta valinta kostautuu varmasti koneen heikompana suorituskykynä ja työtehon laskuna.

Uuden tietokoneen hankinnassa kannattaa käyttää harkintaa, koska hyvällä hankinnalla takaat työtehon ja työskentelymukavuuden, mutta myös säästät oikeissa paikoissa. Vaikka haet maksimaalista suorituskykyä, SOLIDWORKS-käyttöön ei tarvitse ostaa kalleinta konetta mitä kaupasta löytyy.

Näytönohjain ei vaikuta mallin avautumis- ja päivittymisnopeuteen

Näytönohjaimen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Tärkein syy on se, että SOLIDWORKS ei toimi kunnolla kaikilla näytönohjaimilla. Näytönohjaimen tulee olla sellainen, että siihen on saatavilla SOLIDWORKSin testaama ajuri. Tämä on minimivaatimus, mutta minimi voi jo riittää.

Vaikka työskentelisi isojen kokoonpanojen kanssa, ei välttämättä kannata ostaa kaikkein kalleinta näytönohjainta. Näytönohjain vaikuttaa nimittäin lähinnä mallin pyörittelyyn ja zoomaukseen. Mallien avautumis- ja päivittymisnopeuteen sillä ei ole vaikutusta.

 

Optimoi suorittimen ytimien määrä ja säästä rahaa

Tietokoneen suoritin on toinen merkittävä säästökohde tietokoneen hankinnassa. SOLIDWORKS-käytössä tärkein suorittimen ominaisuus on yksittäisen ytimen nopeus. Monissa tilanteissa SOLIDWORKS hyödyntää useita ytimiä, mutta yli neljä ydintä on käytössä lähinnä visualisoinnissa. Jos siis kone ei tule ensisijaisesti visualisointikäyttöön, koneelle ei kannata hankkia kahta rinnakkaista suoritinta, eikä yksittäisessä suorittimessa tarvitse olla yli neljää ydintä. Suorittimen huolellinen valinta voi tuoda merkittävän säästön koneen hinnassa.

 

Portaalistamme apua uuden koneen hankintaan

Ennen uuden koneen hankintaa kirjaudu tukiportaaliimme http://cadworks.helpserve.com ja lue tukitietokannasta laitteistosuositukset. Sieltä löydät lisää tietoa aiheesta, esimerkkejä hyvistä tietokoneista ja linkin SOLIDWORKSin sivulle, jossa on lista tietokonemalleista ja näytönohjaimen ajureista.

Lue myös, miten saat asetukset optimoimalla maksimaaliset tehot irti uudesta koneestasi.


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
News | 23.2.2024
Timo Laaksonen on työskennellyt CadWorksillä jo 25 vuotta
CadWorksillä työskentelee 20 henkilöä, ja keskimäärin työsuhteet ovat kestäneet jo lähes 15 vuotta. Näin pitkät työsuhteet ovat varsin poikkeuksellisia toimialalla, jolla työpaikkaa on tapana vaihtaa …
Read more
Article thumbnail
News | 4.10.2023
SOLIDWORKS 2024 WHAT’S NEW: Tervetuloa versioseminaareihimme marraskuussa!
SOLIDWORKS 2024 sisältää taas paljon uusia käyttäjälähtöisiä parannuksia, jotka tehostavat ja nopeuttavat tuotekehitysprosessia alustavasta konseptista valmiiksi tuotteiksi. Haluatko kuulla ja nähdä mitä uutta on tulossa? …
Read more
Article thumbnail
Blog | 31.5.2016
Menestynyt tuotesuunnittelu yhdistää asiakastarpeen ja modernin teknologian
Kasvava ja edelleen kansainvälistyvä lukitusalan innovaatiota edistävä ILOQ on ottanut käyttöön SOLIDWORKS-kokonaisuudesta viimeisimpänä paperittoman tuotantodokumentaation työkalun MBD:n, joka virtaviivaistaa ja laadullistaa kansainvälisen yrityksen toimintoja. Miten …
Read more