Ota yhteyttä Tukipalvelu 

SOLIDI: Kohti parempia tuotteita

12 | 2015

SOLIDI: Kohti parempia tuotteita

Niinhän sitä sanotaan, todellisuus on usein tarua ihmeellisempää. Kun kuuntelin keksijä Matti Pappisen värikästä kertomusta elämänvaiheistaan alkoi tuntua, että tarinassa olisi ainesta kirjaan jos toiseenkin.

Aikoinaan karjakkona toiminut savolaismies on parhaillaan patentoimassa maailman puhtainta polttoprosessia, joka uhkaa poistaa voimaloista savupiiput kokonaan? Pappisen mielenkiintoisen tarinan löydät kokonaisuudessaan jäljenpänä tästä lehdestä.

Tämän numeron asiantuntija-artikkelissa Tampereen teknillisen yliopiston tutkijat kertovat, kuinka simulointiprosessia voidaan automatisoida. Käytännössä kyse on optimoinnista, jossa kone laitetaan laskemaan esimerkiksi komponentin paras mahdollinen kestävyyden ja painon yhdistelmä antamalla simulointiohjelman muutella haluttuja parametreja ja toistaa laskentaa niin kauan kunnes haluttu ratkaisu on löytynyt.

Toisin kuin perinteisesti on toimittu, simulointityökalujen käytön tulisi painottua koko suunnitteluprosessin alkupäähän. On syytä jo unohtaa ajatusmalli, jossa testaaminen suunnittelun loppumetreillä varmistaisi tuotteen toimivuuden ja kestävyyden. Todellinen hyöty tulee siitä, että heti projektin konseptivaiheessa voidaan ideoida ja kokeilla nopeilla 3D-mallinnuksilla erilaisia vaihtoehtoja ja vertailla niiden paremmuutta. Näin todennäköisyys sille, että luodaan oikeasti jotain aivan uutta, kasvaa merkittävästi.

Tuotesuunnittelun alkuvaiheen innovointiin panostaminen lisää paineita sille, että simulointityökalujen käyttö tuodaan yrityksen sisälle jokaisen suunnittelijan työkalupakkiin sen sijaan, että laskentaa ostetaan alihankintana ulkoa. Jo yli kolmasosalla asiakasyrityksistämme on SOLIDWORKSin Simulation-työkalut ainakin kokoonpanorakenteiden staattisen lujuusanalyysin tekemiseen. Kasvava joukko kone- ja laiterakentajista hyödyntää jo SOLIDWORKSin simulaatiotyökalujen seuraavaa tasoa: lisätään tutkittavia vauriomekanismeja käyttämällä väsymisanalyysia, lämmönhallintaa, värähtelyjen hallintaa ja edellä mainittua optimointia.

Suomi tarvitsee nyt kipeästi innovatiivisia menestystuotteita, jotka käyvät kaupaksi maailmalla. Yli kaksikymmentä vuotta ohjelmistotoimittajan näkövinkkelistä alaa seuranneena voin sanoa, että simuloinnin tuominen osaksi tuotekehitysprosessia on yksi parhaista konkreettisista keinoista, joka auttaa kehittämään parempia tuotteita tänä päivänä.

Pyörä on siis keksitty, aletaan polkea eteenpäin!

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 7.5.2021
3DEXPERIENCE WORKS – Yhdistää tiedot ja tekijät, pilvessä – Osa II
3DEXPERIENCE (myöhemmin 3DX) blogisarjan toisessa osassa käsittelen hieman muokattavuutta. Tässä yhteydessä tarkoitan muokattavuudella sitä, että alusta voidaan muokata juuri sellaiseksi kuin Te sen tahdotte.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Uutinen | 26.1.2022
3DEXPERIENCE World 2022 7.-9. helmikuuta 2022: Rekisteröidy ilmaiseen virtuaalitapahtumaan nyt!
Vuotuinen SOLIDWORKS-käyttäjille suunnattu 3DEXPERIENCE World 2022 järjestetään tänä vuonna kokonaan virtuaalisena. Nyt on siis loistava tilaisuus kuulla alan huippuosaajien ajatuksia, verkostoitua muiden SOLIDWORKS-käyttäjien kanssa sekä …
Lue lisää