Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Parhaat CAD- ja PCB-maailmasta

BLOGI | 2.12.2016

Artikkelin otsikkokuva.
Varsinainen jalokivi prosessissa löytyy virheentarkistuksesta. Ohjelma sisältää paljon valmiita työkaluja, joilla saadaan varmistettua, että komponentit on oikein kytketty ja se, etteivät ne häiritse toisiaan.
Nice to know: Piirilevyä tarkoittava lyhenne PCB tulee englanninkielen sanoista Printed Circuit Board

Nykyiset koneet ja laitteet sisältävät hyvin usein mekaniikkaa, piirilevylle ladottua elektroniikkaa ja niiden välistä kaapelointia. SOLIDWORKS yhdisti parhaan tekniikan PCB-suunnittelussa, käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja SOLIDWORKS CAD -suunnittelun. Nyt tuotevalikoimasta löytyy työkalut jokaiselle laitesuunnittelun keskeiselle osa-alueelle. SOLIDWORKS PCB on elektroniikkasuunnittelijan työkalu, joka integroituu saumattomasti SOLIDWORKSIN sähkö- ja mekaniikkasuunnitteluun.

 

Altium on SolidWorks PCB:n perusta

SOLIDWORKS PCB perustuu maailmanlaajuisesti tunnettuun tuotteeseen nimeltään Altium. Uudistettu ohjelma on varustettu SOLIDWORKS-käyttöliittymällä ja rakennettu yhteensopivaksi SOLIDWORKS PDM -ympäristöön. Altium on edelleen mukana tuotteen kehittämisessä, ja nykyiset Altium-käyttäjät voivat hankkia itselleen SOLIDWORKS PCB Connector –työkalun, jolla saadaan sama saumaton liityntä mekaniikkaan kuin SOLIDWORKS PCB -tuotteellakin.

 

Ohjelman hyödyt irti

Piirilevyn suunnittelu aloitetaan kaavion piirtämisellä, jossa luodaan toiminnan logiikka. Tämän jälkeen siirrytään layout-suunnitteluun, jossa päätetään, millainen paikoitus piirilevylle sijoitettavilla komponenteilla on. Kytkentöjen piirtämisessä ohjelma avustaa dynaamisesti siirtämällä reitityksiä siten, että uusi kytkös on mahdollista sovittaa paikalleen. Piirilevyissä on useita mekaanisia mahdollisuuksia: yksi-, kaksipuoleiset piirilevyt sekä monikerroksiset piirilevyt. Näiden kerrosten tarkalla suunnittelulla saadaan aikaan tiiviitä ja tehokkaita piirilevyjä.

Piirilevyjen suunnittelussa voidaan hyödyntää vakiokomponettikirjastoa, minkä ansiosta peruselementit löytyvät heti startissa. Kirjastoa voi laajentaa ja sinne voi joko määrittää itse tai ladata kirjastolaajennuksia.

Varsinainen jalokivi prosessissa löytyy virheentarkistuksesta. Ohjelma sisältää paljon valmiita työkaluja, joilla saadaan varmistettua, että komponentit on oikein kytketty ja se, etteivät ne häiritse toisiaan.

Myös 3D-törmäystarkastelu voidaan suorittaa jo piirilevyn layout-vaiheessa, millä varmistetaan, ettei piirilevyn komponentit pääse kosketuksiin väärissä paikoissa. Kun piirilevyn malli kytketään SOLIDWORKS 3D-istuntoon, saadaan dynaamisesti muokattua piirilevyn muotoa ja kokoa siten, että tuotteen muoto ja toiminnallisuus saadaan tuotettua yhdellä protokierroksella. SOLIDWORKS PCB voidaan kytkeä myös SOLIDWORKS Electrical -sähkökaaviosuunnitteluun. Monessa tuotteessa piirilevy on pakko kytkeä johdoilla/johtosarjoilla toisiin toimilaitteisiin, ja kun sen suunnittelu voidaan kytkeä mukaan jo protovaiheessa, prosessi nopeutuu ja virheet vähenevät.

 


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Uutinen | 26.1.2022
3DEXPERIENCE World 2022 7.-9. helmikuuta 2022: Rekisteröidy ilmaiseen virtuaalitapahtumaan nyt!
Vuotuinen SOLIDWORKS-käyttäjille suunnattu 3DEXPERIENCE World 2022 järjestetään tänä vuonna kokonaan virtuaalisena. Nyt on siis loistava tilaisuus kuulla alan huippuosaajien ajatuksia, verkostoitua muiden SOLIDWORKS-käyttäjien kanssa sekä …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 15.6.2017
Suunnitteletko tiedonsiirtoprojektia? 4 vinkkiä menestykseen
Muutama ennakkotoimenpide ennen tiedonsiirtolinkin toteutusta auttaa takaamaan, että työ saadaan kerralla kuntoon ja vieläpä ketterässä aikataulussa.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 7.5.2021
3DEXPERIENCE WORKS – Yhdistää tiedot ja tekijät, pilvessä – Osa II
3DEXPERIENCE (myöhemmin 3DX) blogisarjan toisessa osassa käsittelen hieman muokattavuutta. Tässä yhteydessä tarkoitan muokattavuudella sitä, että alusta voidaan muokata juuri sellaiseksi kuin Te sen tahdotte.
Lue lisää