Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Lisenssi harkinnassa? 3 pointtia, jotka sinun täytyy tietää

BLOGI | 9.8.2016

Artikkelin otsikkokuva.
Käytössämme on entistä toimintavarmempi ja monipuolisempi kokonaisuus, joka vastaa liiketoimintamme tulevaisuuden haasteisiin. Alun perin oli tarkoitus hankkia pelkkä PDM-järjestelmä. SOLIDWORKSin myötä saimme tuotetiedon hallintatyökalun, jolla hoidamme myös suunnittelun.
Mervi Kaunisto, Pellon Group Oy

Lisenssin hankkiminen on vasta alku suunnitteluympäristön uusimisessa, ohjelmisto kun ei tee itsekseen yhtään mitään.  Kun yritykset hankkivat uutta suunnittelujärjestelmää, yllättävän moni kuvittelee selviävänsä pelkän ohjelmiston ostamisella. Se on vähän sama kuin ostaisi ralliauton ja hyppäisi rattiin ilman, että kukaan kertoo miten autoa pitäisi ajaa.

Tyypillinen esimerkkitilanne yrityksissä on, että piirustukset tallennetaan sinne sun tänne ja nimetään miten sattuu. Tarvittaessa niitä ei tahdo löytyä mistään. Jos jotain löytyy, aletaan miettiä, mikä olikaan se oikea, viimeisin versio.

 

3 tärkeää pointtia, jotka tulisi tietää suunnitteluohjelmiston uudistamista pohtiessa:

  1.  Hyväkin ohjelmisto on vain yksi peruspalikka, jolla uusi suunnitteluympäristö rakennetaan.
  2. Tarvitaan iso joukko pieniä, yksittäisiä valintoja, mikä edellyttää toteuttajalta kokemusta. Lopputuluksen ratkaisee se, kuinka kokonaisuus saadaan toimimaan ja miten ihmiset opetetaan käyttämään kokonaisuutta niin, että se palvelee asiakkaiden tarpeita ja yrityksen liiketoimintaa pitkällä tähtäimellä.
  3. Työkaluohjelmistolla vasta luodaan malleja ja tuotteita. Vähintään yhtä tärkeää on tiedonhallinta eli mihin ja miten suunnittelun tulokset tallennetaan ja miten tätä tietoa jaetaan sitä tarvitseville.

CadWorks vastasi esimerkiksi asiakkaamme Pellon Groupin tietojärjestelmämigraation onnistumisesta. Kokonaisuus ulottuu käyttöönottokoulutuksesta yrityksen koko tiedonhallinnan uudelleenjärjestelyyn.

Lue lisää Pellon Groupin uudistusprojektista.

 

Toteuttajan kokemuksella säästät

Meille on tärkeää, että asiakas saa pitkäaikaisen hyödyn liiketoiminnalleen uudesta ohjelmistokokonaisuudesta. Roolimme on tuoda 20 vuoden ja satojen yritysesimerkkien ja asiakasratkaisujen tuoma kokemus jokaisen uuden asiakkaamme käyttöön. Kysymme, miten asioita nyt hoidetaan ja kerromme, miten ne voitaisiin hoitaa paremmin. Mikäli kiinnostuit, kerromme mielellämme lisää SOLIDWORKS-kokonaisuuden hyödyistä ja yhteistyöstä kanssamme.


Kirjoittaja on CadWorks Oy:n toimitusjohtaja, innovatiivinen kehittäjä ja kansainvälisestikin palkittu SOLIDWORKS-ammattilainen.


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 19.3.2021
Miten minimoit massavoimat?
Mitä työkaluja käytät, kun haluat selvittää mekanismissa vaikuttavia voimia? Entä, miten lähdet optimoimaan rakennetta niin, että voimat olisivat mahdollisimman pienet? Näytän yksinkertaisella mäntämekanismilla, miten sen …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 7.5.2021
3DEXPERIENCE WORKS – Yhdistää tiedot ja tekijät, pilvessä – Osa II
3DEXPERIENCE (myöhemmin 3DX) blogisarjan toisessa osassa käsittelen hieman muokattavuutta. Tässä yhteydessä tarkoitan muokattavuudella sitä, että alusta voidaan muokata juuri sellaiseksi kuin Te sen tahdotte.
Lue lisää