Ota yhteyttä Tukipalvelu 

SOLIDI: Tiedonhallinta menee pilveen

16 | 2019

SOLIDI: Tiedonhallinta menee pilveen

SOLIDI 2019: PÄÄKIRJOITUS

Useilla CAD-ohjelmistotoimittajilla on tarjolla täysin pilvipohjainen, selaimessa toimiva 3D-mallinnustyökalu. Myös Dassaultin SOLIDWORKS-tuoteperheessä on nyt tarjolla selaimeen sovitettu SOLIDWORKS xDesign, jonka ensimmäinen versio nähtiin jo useita vuosia sitten. Tuolloin tuote toimi vielä täysin paikallisen työaseman raudalla ja nimensä mukaisesti soveltui lähinnä karkeaan konseptisuunnitteluun. Työkalun tuottamat 3D-mallit tallennettiin kuitenkin suoraan pilveen ja se oli kehitetty alusta asti Dassaultin oman teknologia-alustan, 3DEXPERIENCE Platformin päälle. Nyt täysin selainpohjaisena toimivalla orgaanisten muotojen mallinnukseen tarkoitetulla SOLIDWORKS xShape-pintamallinnustyökalulla on täsmälleen samanlainen historia.

Yhteistä näille kaikille ”3D CAD selaimessa” -tuotteille on, että ominaisuudet, käytettävyys ja suorituskyky ovat vielä melko kaukana perinteisistä työpöytäsovelluksista, joita on kehitetty jo yli 20 vuotta ja joiden käyttäjien määrä lasketaan miljoonissa (SOLIDWORKSillä jo yli 5 miljoonaa). Syynä hitaaseen kehitykseen on yksinkertaisesti se, että pilvessä ja selaimessa toimivat ohjelmistot on jouduttu rakentamaan alusta asti uusiksi täysin uusin ohjelmointityökaluin ja toteutustekniikoin. Osa kilpailevista CAD-toimittajista on vähentänyt tuotekehityspanoksiaan työpöytäversioon, osa on keskittynyt jo aivan muuhun kuin CAD-toiminnallisuuden parantamiseen, mutta SOLIDWORKS on pitänyt tuotekehityspanokset ydintuotteeseen edelleen suurina ja se on myös osaltaan pitänyt etumatkaa yllä. Suorituskykyeroakin on ollut vaikea kuroa kiinni, kun työpöydillä oleva prosessointiteho kasvaa edelleen jatkuvasti ja ohjelmistojen uusimmat versiot osaavat myös ottaa niistä kaiken irti. Pian julkaistava SOLIDWORKS 2020 onkin taas edeltäjiään vikkelämpi ja hyödyntää entistäkin paremmin uusien näytönohjainten tehot mm. piirustusten käsittelyssä.


Mutta CAD-tiedostojen hallinta eli automaattinen revisiointi, varmuuskopiointi ja tietoturvallinen jakaminen hyötyisi eniten pilviteknologiasta. Kuulostaa houkuttelevalta yhdistää suorituskykyinen ja hiottu 3D CAD työpöytäversio ja pilvessä toimiva helposti käyttöönotettava PDM. Nyt myös SOLIDWORKS-käyttäjien ulottuville tuotu 3DEXPERIENCE Platform tarjoaa juuri tämän. Se on Dassault Systemesin selainkäyttöisten pilvipalveluiden ekosysteemi, johon kaikki Dassaultin nykyiset ja tulevat ohjelmistotuotteet kytkeytyvät tai toimivat suoraan sen päällä. SOLIDWORKSin ominaisuuksia voikin pian laajentaa hankkimalla pilvipohjaiset työkalut mm. SOLIDWORKS CAD-datan hallintaan, projektinhallintaan, tiedon jakamiseen, kommunikointiin tai esimerkiksi vaativaan lujuuslaskentaan. Tulevan syksyn aikana tulemme kertomaan lisää 3DEXPERIENCE-alustasta mm. Tampereen Alihankintamessuilla sekä versioseminaarikiertueella, joka kattaa Rovaniemi mukaan lukien jo ennätykselliset 10 kaupunkia. Nähdään messuilla ja seminaareissa!

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 7.5.2021
3DEXPERIENCE WORKS – Yhdistää tiedot ja tekijät, pilvessä – Osa II
3DEXPERIENCE (myöhemmin 3DX) blogisarjan toisessa osassa käsittelen hieman muokattavuutta. Tässä yhteydessä tarkoitan muokattavuudella sitä, että alusta voidaan muokata juuri sellaiseksi kuin Te sen tahdotte.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Uutinen | 26.1.2022
3DEXPERIENCE World 2022 7.-9. helmikuuta 2022: Rekisteröidy ilmaiseen virtuaalitapahtumaan nyt!
Vuotuinen SOLIDWORKS-käyttäjille suunnattu 3DEXPERIENCE World 2022 järjestetään tänä vuonna kokonaan virtuaalisena. Nyt on siis loistava tilaisuus kuulla alan huippuosaajien ajatuksia, verkostoitua muiden SOLIDWORKS-käyttäjien kanssa sekä …
Lue lisää