Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Työkalu lujuuslaskentaan? Simulation professional on mainio valinta kaikille lujuuslaskijoille

BLOGI | 30.9.2016

Artikkelin otsikkokuva.
Tavallista staattista lujuuslaskentaa tekevät hyötyvät mm. optimoinnista ja Trend Trackeristä. Jälkimmäisellä voi tarkastella esimerkiksi, kuinka paljon tietyn mitan muuttaminen vaikuttaa tuloksiin. Optimoinnin avulla voidaan esimerkiksi etsiä sellaiset mitat, joilla tuote olisi mahdollisimman kevyt, mutta kuitenkin riittävän kestävä.

Kun käytössä on oikeat välineet, saa tuloksia aikaan nopeasti myös lujuuslaskennassa. Onko sinulla jo käytössäsi aidosti lujuuslaskentaa tukevat työkalut, jotka helpottavat työtäsi ja lisäävät tuotteesi toimivuutta?

Useimmat SOLIDWORKS-käyttäjät tietävät, että SOLIDWORKS Standard- ja Professional-lisensseihin sisältyy SimulationXpress, jolla voi tehdä yksittäisille osille lujuuslaskentaa rajoitetuin ominaisuuksin. Vastaavasti he tietävät, että Premium-lisenssillä voi laskea myös kokoonpanoja ja monista rajoituksista päästään eroon.

Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä tiedä, että lujuuslaskentaan on tarjolla vieläkin laajempia lisenssejä, joiden avulla lujuuslaskenta saadaan sekä työvaiheena helpommaksi että tuote ominaisuuksiltaan optimaalisimmaksi.

 

Haluatko eroon lujuuslaskennan rajoituksista?

Laajimmat mahdollisuudet saavutat Simulation Professionalin ja Simulation Premiumin avulla. Esimerkiksi Simulation Professionalin tuntevat tietävät, että sen avulla voi tutkia ominaisvärähtelyjä, nurjahduksia, lämmönjohtumista ja väsymistä. Se sisältää kuitenkin paljon muutakin.

 

Mikä työkalu soveltuu parhaiten lujuuslaskentaan?

Viime vuosina monet uusista Simulation-ominaisuuksista ovat tulleet nimenomaan Simulation Professional ja Simulation Premium -lisensseihin, minkä vuoksi ne ovat kaikille lujuuslaskijoille mainioita työkaluja. Tällaisia hyödyllisiä ominaisuuksia ovat olleet mm. 2D-yksinkertaistukset (tasojännitys, tasovenymä ja aksiaalisymmetria), tehtäväpohjainen liikeanalyysi (Event Based Motion), alirakenteiden laskenta (Submodeling), Toolbox-pulttien konvertointi laskennan pulteiksi, nettipohjainen materiaalikirjasto ja kuormitusten summaaminen (Load Case Manager).

Oletko kiinnostunut lujuuslaskennasta? 

Kerromme mielellämme lisää lujuuslaskennan mahdollisuuksista, kysy lisätietoja ratkaisuistamme myyjiltämme Esko Hekkalalta tai Lasse Kaikkoselta, tai ilmoittaudu simulointi-koulutukseemme, jossa kerromme, miten saat tärkeistä ominaisuuksista kaiken irti omassa työssäsi!

Lue lisää SOLIDWORKSin simulointituotteiden ominaisuuksista täältä.


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Uutinen | 7.4.2021
Uusi SOLIDWORKS 2021 tuo yli 200 parannusta
Viime vuoden syksyllä julkaistussa SOLIDWORKS 2021 -versiossa on jälleen yli 200 parannusta. Iso osa näkyy parempana suorituskykynä ja suunnittelijan ajansäästönä. Uusi versio on myös vakaampi …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 5.6.2018
Staattinen laskenta ei aina riitä - varaudu nurjahduksiin
Staattinen lujuuslaskenta voi joskus johtaa aiheettomaan turvallisuudentunteeseen. Vaikka lujuuslaskenta näyttäisi kaiken olevan kunnossa, rakenne voi silti pettää. Lue blogista, miten voit pienentää tuotteidesi nurjahdusriskiä.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 7.3.2019
Lisää tuotekehityksesi tehokkuutta topologisella optimoinnilla
Topologinen optimointi mahdollistaa rakenteiden keventämisen uudella tavalla. Se auttaa saamaan uudet tuotteet markkinoille entistä nopeammin ja vähentämään materiaalikuluja. Sen avulla voit tehokkaasti luoda tuotteita, joilla …
Lue lisää