Contact us Support 

SOLIDI: Kannattaako työntekijöitä kouluttaa?

10 | 2013

SOLIDI: Kannattaako työntekijöitä kouluttaa?

Järjestin hiljattain henkilöstöllemme kahden päivän Windows- ja Microsoft Office -koulutuksen. Aluksi ajatus tuntui vähän hölmöltä, me kaikkihan olemme käyttäneet kyseisiä ohjelmistoja työksemme vuosikausia lähes joka ikinen päivä. Uudella käynnistysvalikolla varustettu Windows 8 antoi kuitenkin perustellun syyn koulutuksen järjestämiseen. Onneksi, sillä yllättävän moneen jokapäiväiseen rutiiniin löytyi kätevämpi ja nopeampi tapa.

Erilaisia käyttövinkkejä kuulee milloin mistäkin, mutta juju on siinä, että kurssilla todella opetellaan toimimaan uudella tavalla. Vanhan hierarkkisen käynnistysvalikon oli jo aikakin siirtyä eläkkeelle. Nyt käynnistän harvemmin käytetyt ohjelmat hakutyökalun avulla (paina Win ja kirjoita muutama merkki ohjelman nimestä) ja lukitsen tietokoneeni pikanäppäinkomennolla Win-L. Toimii muuten myös vanhoilla Windowseilla.

Myös yhteiskunta kannustaa yrityksiä kehittämään henkilöstön osaamista mm. TäsmäKoulutus-ohjelmalla, jonka tavoitteena on yrityksen kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten parantaminen. Palvelussa paikalliset ELY-keskukset tukevat yritysten tarpeisiin räätälöityjä, vähintään kolmen lähiopetuspäivän kurssikokonaisuuksia rahoittamalla koulutuksesta 60–80 % yrityksen koosta riippuen. Koulutus voidaan hajauttaa kahden vuoden jaksolle, ja se voidaan rakentaa esimerkiksi yrityskohtaisen PDM-koulutuksen tai SolidWorks-versiokoulutusten ympärille.

Suomen menestyneimpiä yrityksiä yhdistää se, että ne kehittävät jatkuvasti henkilökunnan osaamista. Osaamisella ei ole rajoja, ja saadut opit ovat hyödynnettävissä vuosiksi eteenpäin. Koulutettu käyttäjä hyötyy ohjelmiston ominaisuuksista, uskaltaa iteroida ja suunnittelee parempia tuotteita, jotka käyvät paremmin kaupaksi. Hyvänä esimerkkinä on tässä numerossa esitelty Oxsa, joka on jo ensimmäisenä toimintavuotenaan haukannut ison osuuden alansa markkinoista. Toimitusjohtaja Mikko Piepponen kiteyttääkin osuvasti:

”SolidWorks on yhtä viisas kuin sen tyhmin käyttäjä. Itsestä saa mahdollisimman paljon irti, kun pystyy hyödyntämään mahdollisimman paljon hyvän työkalun ominaisuuksia. Siksi kurssitus on tärkeää. Meillä tullaan jatkossakin budjetoimaan koulutukseen joka vuosi.”

Uskon, että tästä maasta löytyy pilvin pimein Oxsan tapaisia, innovatiivisia yrityksiä. Ja koska ideat lähtevät ihmisistä, ja 3D-ohjelmistot auttavat oikein käytettynä jalostamaan ne ideat kassavirtaa tuottaviksi tuotteiksi, vastaus otsikon kysymykseen on päivänselvä.

Kouluttaminen ei ole ainoastaan kannattavaa, vaan kannattavan yritystoiminnan edellytys. 

YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 4.12.2018
5 vaihetta kohti tuotannon sähköistä dokumentaatiota
Kun tuotannossa siirrytään sähköiseen dokumentaatioon, saadaan suunnittelutiedon siirtoa tuotantoon tehostettua, jolloin myös tuotantoprosessi tehostuu. Parhaassa tapauksessa siirtyminen tehdään askel kerrallaan, jolloin minimipanostuksella saadaan irti suurin …
Read more
Article thumbnail
Blog | 18.10.2016
Bugi ja kuinka se korjattiin
AutomateWorksista on julkaistu päivityspaketti, joka korjaa joitain asiakkaita häirinneen yhteensopivuusongelman SOLIDWORKSin ulkoisen design tablen kanssa.
Read more
Article thumbnail
Reference | 12.11.2018
CadWorks tukee Framerya kasvun matkalla
Framery on suomalainen yritys, joka luo innovaatioita, kuten äänieristettyjä tiloja. Tällä hetkellä se on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä. Frameryn tuotteet tekevät työnteosta tehokkaampaa ja …
Read more