Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Terveiset Dallasista!

BLOGI | 1.3.2016

Artikkelin otsikkokuva.
Useat kilpailevat ohjelmistotalot ovat olleet jo pitkään sitä mieltä että "CAD on valmis" ja fokus on nyt IOT:ssä, PLM:ssä tai 3D-tulostuksessa. SOLIDWORKS poikkeaa tästä linjasta ja vahva viesti oli että fokuksessa on edelleen DESIGN eli halu tuottaa parempia työkaluja suunnitteluun. Tuntuu hyvältä olla tässä kelkassa - suutari pysyköön lestissään!
IOT eli esineiden internet oli vahvasti esillä asiakasesimerkeissä ja SOLIDWORKS tarjoaa nyt kattavat työkalut alan toimijoille. SOLIDWORKS PCB on täysin uusi tuote, joka nimensä mukaisesti on työkalu elektroniikka- ja piirilevysuunnitteluun. Se pohjautuu markkinoilla jo asemansa vakiinnuttaneeseen Altium-ohjelmistoon, joka Suomessa on kilpailukykyinen tuote varsinkin uusille yrityksille, jotka eivät ole lukittuja vanhaan suunnitteludataan.
Tämä oli jo seitsemästoista SWW johon olen 19-vuotisen SOLIDWORKS-urani aikana osallistunut. Muutamaa vakiokaupunkia, kuten San Diego ja Orlando lukuun ottamatta,  tapahtumaa on järjestetty hyvin eri puolilla USA:ta ja nyt ensimmäistä kertaa Dallasissa. Moni paikka on tullut nähtyä näiden reissujen ansiosta. Meille jälleenmyyjille tilaisuus on hyvin tärkeä kanava päästä vaihtamaan ajatuksia muiden asiantuntijoiden, käyttäjien, toimittajien ja ohjelmistokehittäjien kanssa.
 
SOLIDWORKSin pari vuotta sitten julkistamat pilvipalveluna toimivat työkalut teolliseen muotoiluun (SOLIDWORKS Industrial Designer) ja konseptisuunnitteluun (SOLIDWORKS Conseptual Designer) alkavat vihdoin olla kypsiä tuotantokäyttöön. Olemme itsekin vieneet ensimmäiset suomalaiset pilottiprojektit läpi ja saaneet arvokasta kokemusta niiden toimivuudesta. Dassaultin massiiviset tuotekehitysresurssit näkyvät siinä, että nämä 3DExperience-alustan tuotteet kehittyvät vauhdilla ja nyt mukaan tulee myös puhtaasti selaimessa ja tableteissa toimivat versiot. Näistä hieman esimakua osoitteessa http://xdesign.solidworks.com.
 
SOLIDWORKS 2017 on CAD-ohjelmiston 25. versio ja tuo totuttuun tapaan yli 200 uutta tai parannettua ominaisuutta. Eli vaikka kaukainen tulevaisuus näyttäisi olevan pilvessä, perustuotetta kehitetään edelleen voimakkaasti. Kehittämisen varaa on vielä paljonkin, sillä suuri osa uusista ominaisuuksista on edelleen erilaisten rajoitusten ja turhien työvaiheiden poistamista suunnitteluprosessista. Nämä kuten myös suorituskykyyn tehdyt parannukset hyödyttävät kuitenkin kaikkia käyttäjiä eli ylläpitoasiakkaat saavat vastinetta rahoilleen.

 

Mekaniikkasuunnittelua tehdään edelleen jonkin verran 2D:ssä, mutta varsinkin Suomessa yhä suurempi osa uusista käyttäjistä siirtyy SOLIDWORKSIIN muista 3D-järjestelmistä. Vanhaa 3D-suunnitteludataa on paljon ja sen hyödyntäminen on ollut haasteellista. Uskon, että mahdollisuus avata muilla järjestelmillä luotuja 3D-malleja ilman varsinaista tiedostokäännöstä on erittäin tervetullut ominaisuus järjestelmiään uudistaville yrityksille. Malleja voi käyttää sellaisenaan kokoonpanoissa ja jos niitä muutetaan vanhalla järjestelmällä, geometria päivittyy SOLIDWORKSiin mallien säilyttäessä piirre- ja kiinnitysreferenssit.

SOLIDWORKSin asema suomessa on vahva ja tänä vuonna CadWorks Oy pokkasi tapahtumasta peräti kolme päämiehen palkintoa. Erityisen ylpeitä olemme tunnustuksesta, jonka saimme poikkeuksellisen korkeasta asiakastyytyväisyydestä. Lisäksi pääsimme 10 parhaan jälleenmyyjän joukkoon koko Euroopassa ja myyntijoukkueestamme löytyy nyt Pohjois-Euroopan 4. paras myyjä. Tästä kuuluu iso kiitos niin asiakkaillemme kuin osaavalle henkilökunnallemmekin!


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 2.12.2016
Parhaat CAD- ja PCB-maailmasta
Nykyiset koneet ja laitteet sisältävät hyvin usein mekaniikkaa, piirilevylle ladottua elektroniikkaa ja niiden välistä kaapelointia. SOLIDWORKS yhdisti parhaan tekniikan PCB-suunnittelussa, käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja SOLIDWORKS CAD …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 9.10.2017
Järkeistä tietokonehankinta ja säästä rahaa oikeissa paikoissa
Uuden tietokoneen hankinnassa kannattaa käyttää harkintaa, koska hyvällä hankinnalla takaat työtehon ja työskentelymukavuuden, mutta myös säästät oikeissa paikoissa.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 30.10.2017
Kokenutkin mallintaja saa tehoja työhönsä Perusteet-kurssilta
Nimestään huolimatta CadWorksin järjestämä Perusteet-kurssi ei ole tarkoitettu pelkästään vasta-alkajille. Kokenut mallintaja voi saada Perusteet-kurssista jopa enemmän irti kuin täysi aloittelija, joka joutuu keskittämään osan …
Lue lisää