Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Suunnittelua tuotantoon vai Tuotannonsuunnittelua?

BLOGI | 15.6.2016

Artikkelin otsikkokuva.
Oikeilla prosesseilla ja niihin sovitetuilla tiedonsiirtokeinoilla voidaan saavuttaa joustavampi ja tehokkaanpi organisaatio. Sellainen organisaatio, jossa jokaisella on paikkansa ja tehtävänsä. Jokaisella on hyvä olla ja työn teko tuntuu mielekkäältä.
Moniko on miettinyt suunnitteluosaston tuottaman materiaalin istuvuutta yrityksen toimintaan ja tuotannon vaatimuksiin? Monessako yrityksessä OIKEASTI suunnittelu, tuotannonsuunnittelu ja tuotanto istuvat samassa pöydässä miettimässä, että kuinka informaation siirretään helpoimmin ja oikealla tavalla läpi yrityksen.
 
Valitettavan usein olen havainnut vieraillessani yrityksissä että suunnittelun tuottama tieto viskataan tuotannonsuunnittelulle, jossa sitten asia pureskellaan uudelleen ja lopputuloksena syntyy työmääräimiä, joiden kanssa tuotanto yrittää valmistaa tuotteita.
Ja sitten vielä ihmetellään että miksi kommunikointi ei toimi ja tuotannossa syntyy susia!
 
Olisi varmasti jo aika istua alas, kaikki saman pöydän ääreen ja miettiä että mitä meillä tehdään ja miten meillä tehdään asioita. Prosessit on laitettava sellaisiksi että samaa päättelytyötä (suunnittelua) ei tehdä uudelleen jokaisella tasolla. Tähän usein ulkopuolinen apu on paikallaan, kun samaan pöytään tulee navigaattori joka opastaa katsomaan uudella tavalla tehtävää työtä, niin asiat tuppaavat muuttumaan.
 
Kysymyksen voi hyvinkin muotoilla myös niin: Missä vaiheessa teillä oikeasti suunnitellaan tuotteen valmistettavuus: suunnittelussa vai tuotannossa? Vanha sanonta "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", on vain niin oikeassa. Kyräilyn aika on ohi, nyt pitää laittaa yrityksen prosessit kuntoon ja suunnittelutieto tehokäyttöön.

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 21.11.2017
Sertifioinnilla todistat SOLIDWORKS-osaamisesi
”Hallitsee SOLIDWORKSin käytön.” Näin lukee monessa ansioluettelossa, mutta miten oman osaamisensa voi todella todistaa nykyiselle tai potentiaaliselle työnantajalle? Sertifiointitestit mittaavat SOLIDWORKS-käyttäjien osaamista tasavertaisella ja helposti …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 14.12.2017
Uusi SOLIDWORKS Admin Portal helpottaa lisenssien hallintaa
SOLIDWORKS Admin Portal antaa pääkäyttäjälle uudenlaisen kokonaisnäkyvyyden yrityksen kaikkiin lisensseihin ja käyttäjiin ja siten helpottaa niiden hallintaa. Se myös mahdollistaa Online-lisensoinnin, jonka kautta käyttäjä voi …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 30.10.2017
Kokenutkin mallintaja saa tehoja työhönsä Perusteet-kurssilta
Nimestään huolimatta CadWorksin järjestämä Perusteet-kurssi ei ole tarkoitettu pelkästään vasta-alkajille. Kokenut mallintaja voi saada Perusteet-kurssista jopa enemmän irti kuin täysi aloittelija, joka joutuu keskittämään osan …
Lue lisää