Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Sertifioinnilla todistat SOLIDWORKS-osaamisesi

BLOGI | 21.11.2017

Artikkelin otsikkokuva.

”Hallitsee SOLIDWORKSin käytön.” Näin lukee monessa ansioluettelossa, mutta miten oman osaamisensa voi todella todistaa nykyiselle tai potentiaaliselle työnantajalle? Sertifiointitestit mittaavat SOLIDWORKS-käyttäjien osaamista tasavertaisella ja helposti vertailtavalla tavalla. Sertifioinnista voi olla hyötyä nykyisessä työssä etenemisessä tai uuden työn saamisessa.

Erottautuminen muista SOLIDWORKS-käyttäjistä on haastavaa. Moni kertoo ansioluettelossaan osaavansa käyttää SOLIDWORKSiä, mutta mitä se todella tarkoittaa? Jollekin se voi tarkoittaa yhtä koulussa tehtyä harjoitustyötä, toiselle muutaman tunnin verkkokurssia ja kolmannelle usean vuoden kokemusta mallinnuksesta. Koulutustausta tai työvuodet eivät kuitenkaan suoraan kerro osaamisen tasosta. SOLIDWORKS-sertifiointitesti on luotettava ja vertailukelpoinen työkalu
osaamisen mittaamiseen.

Sertifioinnilla työntekijä pystyy todentamaan oman osaamisensa tason ja siten erottautumaan muista SOLIDWORKS-käyttäjistä vaikkapa työnhakutilanteessa. Työnantaja taas saa tarkkaa tietoa osaajiensa taidoista ja pystyy paremmin vertailemaan työnhakijoiden pätevyyttä.

 

Mitä sertifiointi tarkoittaa?

SOLIDWORKS tarjoaa sertifiointitestejä, joilla käyttäjä voi todistaa osaamisensa. Testit suoritetaan online-testeinä, eli voit osallistua testiin missä vain ja juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Sertifiointitestejä on tarjolla usealle osaamis- ja erikoistumistasolle.

Certified SOLIDWORKS Professional

Sertifikaatin suorittamiseen tarvitaan osaamista sekä osamallinnuksesta että kokoonpanoista. Kun kyseisen kolmiosaisen testin on suorittanut kokonaan, voi siirtyä suorittamaan erityisosaamista vaativia testejä.

Certified SOLIDWORKS Professional Advanced

Erityisosaamista todentavia testejä on tarjolla mm. ohutlevyistä, pintamallinnuksesta ja simuloinnista. Kun näitä testejä suorittaa riittävästi, voi lähteä yrittämään laajimman tason sertifiointia.

Certified SOLIDWORKS Expert

Tätä kirjoittaessani kyseisen testin suorittaneita on Suomessa vain kymmenkunta. Testi tarjoaakin mahdollisuuden osoittaa olevansa aivan huippuosaaja. Tämän tiedon voi sitten tuoda muiden nähtäville, esim. linkittää omaan LinkedIn-profiiliin. Testi tarjoaa mahdollisuuden osoittaa olevansa aivan huippuosaaja.

 

Miten pääset alkuun?

Ennen testien suorittamista kannattaa käydä CadWorksin osamallinnus- ja kokoonpanokurssi. Aikataulut löydät kurssikalenteristamme. Voit myös tiedustella kursseja koulutusmyyjältämme Janne Kaliselta.

Lataa koneellesi TesterPro-ohjelma, jolla pääset tekemään varsinaisia sertifiointitestejä. Testit suoritetaan online-testeinä sinulle sopivimpaan ajankohtaan juuri siellä, missä itse haluat. Ylläpidossa


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 19.1.2018
Vie suunnittelutiedonhallinta seuraavalle tasolle SOLIDWORKS Managen avulla
SOLIDWORKS Managen avulla hallitset nimikkeitä, projekteja ja prosesseja monipuolisesti ja otat ulos tarvitsemanne raportit päätöksenteon tueksi.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 20.8.2020
Structure System – Nopeampaa rakennesuunnittelua
Hitsattujen rakenteiden suunnittelu Solidworksillä on viety uudelle tasolle! SOLIDWORKS 2019 -versioon tuotu Structure System -työkalu on saanut tuottavuutta lisääviä parannuksia SOLIDWORKS 2020 -versiossa. Nyt voit …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Lue lisää