Contact us Support 

Voiko DraftSight TODELLA korvata AutoCADin?

BLOG | 30.10.2020

Article header image

Tunnettu teknologiataituri ja kolme AutoCAD-kirjaa kirjoittanut Lynn Allen julkaisi hiljattain kirjoituksen DraftSightista AUGI.com-sivustolla (Autodesk User Group International). Artikkelissa Lynn avaa ajatuksiaan DrafSightista ja siitä, voisiko se todella korvata AutoCADin.

Lynn Allen DraftSight

Alkuperäinen teksti on julkaistu SOLIDWORKS.com -sivustolla. Lähde sivun alaosassa.


“Voin ilokseni todeta, että näin todella on! Sen lisäksi, että DraftSight tuottaa täysin yhteensopivat DWG-tiedostot blokeista ja mittatyyleistä layreihin saakka, sen (ohjelmiston) käyttö tuntuu saman tien tutulta ja turvalliselta. Draftsight on lisäksi selvästi edullisempi ja kustantaa vain murto-osan AutoCADin hinnasta”

Uudempana ja kevyempänä ohjelmistona DraftSightin laitteisto- ja prosessointitehovaatimukset ovat paljon pienemmät kuin AUTOcadissa – säästät siis rahaa laitteistossa. Komennoiltaan Draftsight on (hieman) suppeampi kuin AUTOcad, mutta sisältää kaikki työnteon kannalta olennaisimmat toiminnot (komennot).


AutoCADista tuttu komentorivi löytyy myös DraftSightistä


Artikkelissa Lynn kuvailee DraftSightin käytön tuntuvan tutulta ja olevan helposti mukautettavissa. Käyttöliittymä on vähemmän “määräilevä” kuin AutoCAD ja sisältää datatuen esimerkiksi Dynamic Blocksille sekä kevyempiä prosessointivaatimuksia.  Lynn kertoo artikkelissaan DraftSightista löytyvän komentorivi (Command Window), johon voi kirjoittaa AutoCADistä tuttuja komentoja.


Loistavia uutisia Dynamic Blocks-kokoelman käyttäjille


”Yksi DraftSightin tukemista työkaluista on Dynamic Blocks, jota ei yleensä tueta AutoCAD-ohjelmiston ulkopuolella. Kun olet luonut kattavan Dynamic Blocks -kokoelman AutoCADiin, jo pelkkä ajatus siitä luopumisesta tuntuu kamalalta – eikä sitä onneksi tarvitse edes harkita DraftSightin kanssa.”


Tiesitkö, että DraftSightilla voi tallentaa DWG-tiedoston AutoCAD 12 versioon? Eli ei 2012 vaan R12-versioon, joka on 90-luvun alkupuolelta. Tämä on ollut monelle yritykselle tärkeä seikka.

DraftSight säästää vuodessa satasia – lataa ilmainen kokeilu!

Löydät budjetillesi sopivan DraftSight-paketin laajasta valikoimasta. Esimerkiksi DraftSight Standard maksaa vain 99,00 euroa vuodessa. Vuositasolla DraftSight tulee siten selkeästi edullisemmaksi kuin esimerkiksi AutoCAD LT, joka kustantaa 420,00 euroa vuodessa.


Kokeilemalla saat parhaiten selville, ovatko pienet eroavaisuudet ominaisuuksissa AutoCADiin verrattuna sinulle merkittäviä, kun mietit hintaeroa. Lataa DraftSight Premium 30 päivän ilmainen kokeilu ja testaa itse!


MIKÄ DRAFTSIGHT? DraftSight on alun perin suunniteltu auttamaan SOLIDWORKS-käyttäjiä DWG-tiedostojen yhteensopivuusongelmissa, joita he kokivat AutoCADin kanssa. Kaikkien suureksi yllätykseksi tämä johti miljooniin latauksiin koko suunnittelevan maailman toimesta. Tästä syystä DraftSight-tiimi on ollut erittäin innokas kehittämään tuotetta kaikilla toimialoilla.


KUKA LYNN ALLEN? Lynn Allen on puhunut yli 20 vuoden urallaan teknologian evankelistana ensin Autodeskin ja nyt Dassault Systèmsin tapahtumissa yli 50 maassa. Hänen online-esityksensä ja videonsa ovat tavoittaneet yli viisi miljoonaa ihmistä.


Hänen intohimonsa ja voimansa yhdistää käyttäjät, auttaa heitä omaksumaan muutoksen ja valaisee uutta tekniikkaa. Yli 20 vuoden ajan hän kirjoitti AutoCAD-kolumnia Cadalyst-lehteen, ja oli ääni erittäin suosittujen "AutoCAD-vinkkejä Lynn Allenin kanssa" - videoiden takana. Lynn on kirjoittanut kolme AutoCAD-kirjaa ja hänellä on yli 21 000 seuraajaa Twitterissä (Lynn_Allen).

 

 

Lähde/alkuperäinen teksti:
https://discover.solidworks.com/fi/can-draftsight-really-replace-your-favorite-software-autocad?utm_medium=email&utm_source=inh_db2&utm_campaign=_XOP5491_&utm_content=DM8453&RCid=%40H%2FBbvPqGInB0tSmotkSA6g%3D%3D

https://www.augi.com/articles/detail/can-draftsight-really-replace-your-beloved-autocad


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
News | 1.12.2021
SOLIDWORKS 2022 What's New webinaarisarja Youtubessa!
Olemme koostaneet What's New 2022 -webinaareistamme tallenteet katsottavaksi Youtubeen.
Read more
Article thumbnail
News | 7.4.2021
Uusi SOLIDWORKS 2021 tuo yli 200 parannusta
Viime vuoden syksyllä julkaistussa SOLIDWORKS 2021 -versiossa on jälleen yli 200 parannusta. Iso osa näkyy parempana suorituskykynä ja suunnittelijan ajansäästönä. Uusi versio on myös vakaampi …
Read more
Article thumbnail
Blog | 9.8.2016
Lisenssi harkinnassa? 3 pointtia, jotka sinun täytyy tietää
Kun yritykset hankkivat uutta suunnittelujärjestelmää, yllättävän moni kuvittelee selviävänsä pelkän ohjelmiston ostamisella. Se on vähän sama kuin ostaisi ralliauton ja hyppäisi rattiin ilman, että kukaan …
Read more