Contact us Support 

Uusi SOLIDWORKS Admin Portal helpottaa lisenssien hallintaa

BLOG | 14.12.2017

Article header image
Konerikon sattuessa online-lisenssi on heti käytettävissä toisella koneella. Suunnittelija pääsee heti jatkamaan töitään ilman työlästä aktivointien vapauttamista.

SOLIDWORKS Admin Portal antaa pääkäyttäjälle uudenlaisen kokonaisnäkyvyyden yrityksen kaikkiin lisensseihin ja käyttäjiin ja siten helpottaa niiden hallintaa. Se myös mahdollistaa Online-lisensoinnin, jonka kautta käyttäjä voi käyttää SOLIDWORKS-lisenssiä millä koneella tahansa.

Nykyinen CAD Admin Portal laajenee. Aikaisemmin Portalin kautta on nähnyt vain tietokoneen statuksen: muistinkäytön, kovalevytilan, SOLIDWORKS-istuntojen käyttömäärän ja toimintavarmuuden. Ensi vuonna käyttöön tuleva Admin Portal laajentaa verkkopohjaisen portaalin kattamaan myös käyttäjähallinnan ja lisensoinnin eli lisenssien jakamisen käyttäjille.

Admin Portal on saatavilla kaikille SOLIDWORKS-asiakkaille. Sen kautta näet yhdellä silmäyksellä kaikki yrityksen käytettävissä olevat SOLIDWORKS-tuoteperheen lisenssit ja lisensseille määritetyt käyttäjät. Huolehtikaa siis yrityksessänne, että CAD-pääkäyttäjällänne on pääsy SOLIDWORKS Customer Portaliin ja sen kautta Admin Portaliin. Portaalin avulla hän pystyy hallitsemaan yrityksenne lisenssien käyttöä eli lisäämään, muuttamaan ja poistamaan käyttäjien käyttöoikeuksia.

 

Uusi lisensointivaihtoehto tuo joustoa työhön

Lisensointiin tulee Admin Portalin uudistuksen myötä uusi vaihtoehto. Aktivointipohjaiset lisenssit voidaan muuttaa online-tyyppisiksi, jolloin konekohtainen aktivointi jää pois ja käyttäjä saa lisenssin kirjautumalla SOLIDWORKS-istuntoonsa. Kirjautumisesta saa omat käyttäjäasetukset koneelle, joten vaivalloista rekisteritiedostojen siirtoa ei enää tarvita useamman koneen käyttöympäristössä.

Konerikon sattuessa online-lisenssi on heti käytettävissä toisella koneella. Suunnittelija pääsee heti jatkamaan töitään ilman työlästä aktivointien vapauttamista.

Online-lisenssi on yrityskohtainen valinta, mutta konekohtaistakin aktivointia voi edelleen käyttää. Esimerkiksi jos samaa tietokonetta käyttää useampi suunnittelija, on perusteltua pitää koneella aktivointi, riippumatta kirjautuvasta käyttäjästä. Online-lisenssi siis korvamerkitään yksittäiselle käyttäjälle ja hän saa omalla tunnuksellaan kirjautuessaan lisenssin käyttöönsä sillä koneella jolla kulloinkin tekee työtä. Valinnan ei tarvitse olla lopullinen, eli jos käyttötilanne muuttuu, voi online-lisenssin palauttaa takaisin konekohtaiseen aktivointiin.

Online-lisenssi vaatii verkkoyhteyden, muttei ole turhantarkka. Muutaman minuutin katkos verkkoyhteydessä ei siis haittaa mitään. Jos kuitenkin tiedät, että joudut työskentelemään paikassa jossa ei ole jatkuvaa verkkoyhteyttä, on hyvä lukita aktivointi käyttämällesi koneelle määräajaksi. Tämä vastaa samaa lainaus-toimintoa kuin verkkolisenssissä on ollut jo pidempään. Jos kuitenkin käy niin, että hetkellisesti menetät verkkoyhteyden, niin SOLIDWORKS pyytää sinua tallettamaan työsi. Voit olla varma, ettet menetä arvokasta suunnittelutyötäsi pätkivien yhteyksien takia.

Jos sinulla ei vielä ole SOLIDWORKS ID -tunnusta, niin nyt on hyvä aika valmistautua. Asiakasportaaliin pääset kirjautumaan täällä klikkaamalla kohdasta Join.

 

Admin Portal:

  • Hallitse yrityksen käyttäjiä
  • Hallitse lisenssien käyttäjiä (määritä kuka käyttäjistä saa lisenssin käyttöönsä)
  • Näet lisenssien käyttötilanteen reaaliajassa
  • Näet lisenssien ylläpidon voimassaolon
  • Voit määrittää, onko lisenssi konekohtainen vai online-aktivoitava

 

Online-aktivointi:

  • Kirjaudu sisään ja lisenssi aktivoituu.
  • Voit käyttää lisenssiä kaikilla koneilla joihin ohjelma on asennettu.
  • Koneen vaihtaminen on helppoa ja nopeaa.
  • Lisenssin voi lainata koneelle, jotta pystyy työskentelemään ilman verkkoyhteyttä.
  • Konerikon sattuessa lisenssi on heti käytettävissä toisella koneella. Ei enää aktivointien vapauttamista.
  • Ei muuta nykyistä verkkolisenssiä.
  • Ei muuta PDM-tuotteen lisensointia.
  • Ei muuta Oppilaitoslisenssiä.

 

Uuden SOLIDWORKS Admin Portalin käyttöönotto Suomessa tapahtuu 16.4.2018


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 2.8.2018
Staattinen laskenta ei aina riitä - varaudu väsymiseen
Staattinen lujuuslaskenta voi joskus johtaa aiheettomaan turvallisuudentunteeseen. Vaikka lujuuslaskenta näyttäisi kaiken olevan kunnossa, rakenne voi silti pettää. Näin voi käydä, jos rakenteeseen kohdistuu toistuva kuormitus.
Read more
Article thumbnail
News | 23.11.2023
CAD Friday -ale – SOLIDWORKS-koulutuksemme ovat 24 % alennuksessa!
Perjantai 24.11.2023 oranssi perjantai eli CAD Friday. Koko päivän ajan kaikki yleiset SOLIDWORKS-koulutuksemme ovat 24 % alennuksessa!
Read more
Article thumbnail
Blog | 18.1.2021
Staattinen laskenta ei aina riitä - varaudu resonanssiin
Teetkö vain staattista lujuuslaskentaa? Olet mahdollisesti saanut liian optimistisen kuvan tuotteen kestävyydestä. Vaikka lujuuslaskenta näyttäisi kaiken olevan kunnossa, rakenne voi silti olla kelvoton. Näin voi …
Read more