Contact us Support 

Tietokone suunnittelijan tärkeimpänä työkaluna kuntoon

BLOG | 15.11.2016

Article header image

Osa 1: Näytönohjaimen päivitys kaatumis- ja hitausongelmat

Yli 90% kaikista SOLIDWORKSiin liittyvistä hidastumis-, kaatumis- ja näytönpäivitysongelmista johtuu näytönohjaimesta tai asennetuista ajureista. Sen vuoksi on tärkeää varmistaa, että näytönohjain on SOLIDWORKSin hyväksymä ja siihen liittyvä ajuri SOLIDWORKSin testaama. Olemme myös huomanneet, että ajureiden asennus tulee tehdä oikealla tavalla.

  1. Ensin täytyy aina poistaa vanhat ajurit Ohjauspaneelin (Control Panel) kautta
  2. Seuraavaksi tulee käynnistää tietokone uudestaan
  3. Ja vasta sitten asentaa uusi ajuri lataamalla ensin oikea versio SOLIDWORKSin sivuilta

Näytönojaimen ajurin tarkistuksen voi kätevimmin tehdä SOLIDWORKS RX -ohjelmalla. Se asentuu aina kaikkiin koneisiin, joihin SOLIDWORKS on asennettu. RX-ohjelman ”Diagnostics” välilehdellä voi varmistaa onko näytönohjain oikeantyyppinen ja ajurit ajan tasalla. RX:n kautta kautta voi myös ladata suoraan oikeat ajurit.

  • Vinkki: Yksinkertaisin tapa tiedossa olevan ohjelman käynnistämiseen Windowsissa on painaa näppäimistöltä Windows-näppäintä (löytyy näppäimistön alarivistä toinen tai kolmas vasemmalta) ja kirjoittaa muutama merkki sovelluksen nimestä. Tässä tapauksessa näppäile rx.

 

 

Yleisesti ottaen vain NVIDIA:n Quadro ja ATI:n FirePro -näytönohjainmallit on sertifioitu SOLIDWORKS-käyttöön. Me CADWORKSilla olemme todenneet NVIDIA Quadro-näytönohjainten olevan luotettavimpia ja hyvin toimivia. NVIDIAN suositukset erilaisiin suunnittelun käyttötilanteisiin löytyy heidän sivuiltaan.

Jos olet valitsemassa itsellesi uutta tietokonetta, muista aina varmistaa meiltä tukipalvelun kautta se, että tietokoneesi on SOLIDWORKSin kanssa hyvin toimiva ja tarpeeseesi oikein mitoitettu. Asiakkaidemme käytössä olevasta tukiportaalista löytyy myös tarkempi artikkeli laitteistosuosituksista. Tässä vielä testi eri näytönohjainten nopeudesta SOLIDWORKS käytössä.


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Read more
Article thumbnail
Blog | 18.8.2017
Muutosprosessi haltuun! PDM-järjestelmä takaa sujuvan ja oikea-aikaisen tiedonkulun
Kun tuotteessa huomataan muutoksen tarve, on yleensä tarpeen tiedottaa siitä välittömästi. PDM-järjestelmä on erinomainen muutosprosessin työkalu takaamaan, että tarvittava tieto kulkee oikea-aikaisesti kaikille sidosryhmille.
Read more
Article thumbnail
Blog | 3.9.2019
SOLIDWORKSin Check Entity -työkalulla paikallistat geometriavirheet
Käytetäänkö teidän yrityksessänne ulkopuolelta, esimerkiksi Internetistä ladattuja malleja? Jos vastasit kyllä, olet todennäköisesti törmännyt geometriavirheisiin, kun olet vienyt mallit SOLIDWORKSiin.
Read more