Contact us Support 

Tietokone suunnittelijan tärkeimpänä työkaluna kuntoon

BLOG | 15.11.2016

Article header image

Osa 1: Näytönohjaimen päivitys kaatumis- ja hitausongelmat

Yli 90% kaikista SOLIDWORKSiin liittyvistä hidastumis-, kaatumis- ja näytönpäivitysongelmista johtuu näytönohjaimesta tai asennetuista ajureista. Sen vuoksi on tärkeää varmistaa, että näytönohjain on SOLIDWORKSin hyväksymä ja siihen liittyvä ajuri SOLIDWORKSin testaama. Olemme myös huomanneet, että ajureiden asennus tulee tehdä oikealla tavalla.

  1. Ensin täytyy aina poistaa vanhat ajurit Ohjauspaneelin (Control Panel) kautta
  2. Seuraavaksi tulee käynnistää tietokone uudestaan
  3. Ja vasta sitten asentaa uusi ajuri lataamalla ensin oikea versio SOLIDWORKSin sivuilta

Näytönojaimen ajurin tarkistuksen voi kätevimmin tehdä SOLIDWORKS RX -ohjelmalla. Se asentuu aina kaikkiin koneisiin, joihin SOLIDWORKS on asennettu. RX-ohjelman ”Diagnostics” välilehdellä voi varmistaa onko näytönohjain oikeantyyppinen ja ajurit ajan tasalla. RX:n kautta kautta voi myös ladata suoraan oikeat ajurit.

  • Vinkki: Yksinkertaisin tapa tiedossa olevan ohjelman käynnistämiseen Windowsissa on painaa näppäimistöltä Windows-näppäintä (löytyy näppäimistön alarivistä toinen tai kolmas vasemmalta) ja kirjoittaa muutama merkki sovelluksen nimestä. Tässä tapauksessa näppäile rx.

 

 

Yleisesti ottaen vain NVIDIA:n Quadro ja ATI:n FirePro -näytönohjainmallit on sertifioitu SOLIDWORKS-käyttöön. Me CADWORKSilla olemme todenneet NVIDIA Quadro-näytönohjainten olevan luotettavimpia ja hyvin toimivia. NVIDIAN suositukset erilaisiin suunnittelun käyttötilanteisiin löytyy heidän sivuiltaan.

Jos olet valitsemassa itsellesi uutta tietokonetta, muista aina varmistaa meiltä tukipalvelun kautta se, että tietokoneesi on SOLIDWORKSin kanssa hyvin toimiva ja tarpeeseesi oikein mitoitettu. Asiakkaidemme käytössä olevasta tukiportaalista löytyy myös tarkempi artikkeli laitteistosuosituksista. Tässä vielä testi eri näytönohjainten nopeudesta SOLIDWORKS käytössä.


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Read more
Article thumbnail
Blog | 18.10.2016
Bugi ja kuinka se korjattiin
AutomateWorksista on julkaistu päivityspaketti, joka korjaa joitain asiakkaita häirinneen yhteensopivuusongelman SOLIDWORKSin ulkoisen design tablen kanssa.
Read more
Article thumbnail
Blog | 24.9.2019
Ongelmia SOLIDWORKSIN asennuksessa? Kokeile näitä neljää vinkkiä!
Tukipalvelumme ratkoo säännöllisesti SOLIDWORKSin asennukseen liittyviä haasteita. Kokosimme blogiin niistä yleisimmät sekä vinkit haasteiden taklaamiseen.
Read more