Contact us Support 

Suunnittelija! Jumittaako kone? Näin saat tietokoneestasi parhaat tehot irti

BLOG | 26.6.2017

Article header image
Vaikka koneessa olisi paperilla miten paljon tehoja hyvänsä, voivat väärät asetukset ja epäoptimaaliset asennukset hidastaa konetta ja haitata työskentelyä.

Tietokone on suunnittelijan tärkein työkalu, joten sen ryppyilevä toiminta vaikuttaa suoraan työtehoon ja työskentelymukavuuteen. Muutamilla helposti arjessa toteutettavilla toimenpiteillä saat koneestasi ja SOLIDWORKS-ohjelmistosta parhaan kapasiteetin käyttöösi.

 

1. Valitse erillinen näytönohjain

Jos tietokoneessa on kaksi näytönohjainta, kannattaa integroitu näytönohjain poistaa käytöstä BIOSin kautta. Silloin voit olla varma, että SOLIDWORKS käyttää tehokasta erillistä näytönohjainta eikä suorituskykyä heikentävää integroitua näytönohjainta. Lue tukiportaalistamme ohjeet integroidun näytönohjaimen käytöstä poistamiseen.

 

2. Älä päästä SSD-muistia liian täyteen

Jos käytössäsi on SSD-levy, pidä silmällä sen kapasiteettia. SSD-levyn käyttö hidastuu huomattavasti, jos se on liian täynnä. How-To Geek -sivuston artikkelin mukaan 75 % on useimmissa tapauksissa levykapasiteetin raja, jonka jälkeen suorituskyky alkaa heikentyä merkittävästi.

 

3. Asenna vain tarpeelliset ohjelmat

Vältä erilaisten työn kannalta turhien ohjelmien asentamista. Silloinkin kun niitä ei käytetä, ne monesti vievät konetehoja taustalla ja hidastavat konettasi.

 

4. Optimoi virustarkistukset

SOLIDWORKS-tiedostopäätteet voit hyvillä mielin poistaa reaaliaikaisesta virustarkistuksesta. SOLIDWORKS-tiedostomuodoista ei ole löydetty vielä yhtäkään virusta.

 

5. Tee mallinnustyö pelkistetyin asetuksin

Kokemuksemme ja testauksemme ovat osoittaneet, että normaalin mallinnustyön ajaksi SOLIDWORKSin asetuksista kannattaa ottaa pois kaikki animoinnit ja näyttävät taustagrafiikat. Mitä hienommalta tuote ruudulla näyttää, sitä enemmän se syö koneen näytönohjaintehoja.

Fact box thumbnail

Tule kuulemaan lisää asetusten vaikutuksista koneen suorituskykyyn!

Haluatko syventää tietojasi siitä, mitkä asetukset vaikuttavat SOLIDWORKSin nopeuteen erityisesti isompia kokonaisuuksia käsiteltäessä? CADWORKSilla on päivän mittainen Isot kokoonpanot -kurssi, jossa kuulet mm. miten asetuksilla ja muilla keinoin ohjelma saadaan toimimaan sulavammin. Ilmoittaudu kurssille suoraan sivuiltamme: http://www.cadworks.fi/fi/events/isot-kokoonpanot


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 30.10.2017
Kokenutkin mallintaja saa tehoja työhönsä Perusteet-kurssilta
Nimestään huolimatta CadWorksin järjestämä Perusteet-kurssi ei ole tarkoitettu pelkästään vasta-alkajille. Kokenut mallintaja voi saada Perusteet-kurssista jopa enemmän irti kuin täysi aloittelija, joka joutuu keskittämään osan …
Read more
Article thumbnail
Blog | 14.12.2017
Uusi SOLIDWORKS Admin Portal helpottaa lisenssien hallintaa
SOLIDWORKS Admin Portal antaa pääkäyttäjälle uudenlaisen kokonaisnäkyvyyden yrityksen kaikkiin lisensseihin ja käyttäjiin ja siten helpottaa niiden hallintaa. Se myös mahdollistaa Online-lisensoinnin, jonka kautta käyttäjä voi …
Read more
Article thumbnail
Blog | 3.10.2016
Yli 90 %:lla on ylläpitosopimus - Miksi ylläpito kannattaa?
Yli 90 % asiakkaistamme luottaa ylläpitosopimukseen. Se takaa sinulle asiantuntevan tukipalvelun sekä aina uusimmat versiot ja ohjelmistopäivitykset. Toimivan kokonaisuuden avulla säästät sekä työaikaasi että rahojasi, ja …
Read more