Contact us Support 

SOLIDWORKSin Check Entity -työkalulla paikallistat geometriavirheet

BLOG | 3.9.2019

Article header image

Käytetäänkö teidän yrityksessänne ulkopuolelta, esimerkiksi Internetistä ladattuja malleja? Jos vastasit kyllä, olet todennäköisesti törmännyt geometriavirheisiin, kun olet vienyt mallit SOLIDWORKSiin.

Usein esimerkiksi ostokomponenttien 3D-mallit saadaan suoraan toimittajalta. Jos mallit on tehty toisella CAD-järjestelmällä, on niissä usein geometriavirheitä, joiden paikallistaminen mahdollisimman aikaisin kannattaa!

 

SOLIDWORKSin kätevä työkalu geometriavirheiden löytämiseen

Suosittelen geometriavirheiden löytämiseen SOLIDWORKSIN Check Entity -työkalua. Työkalun löydät Tools -alasvetovalikon Evaluate -alivalikon alta.

Geometriavirheiden syntyyn voi vaikuttaa System Options -kohdasta muuttamalla Import- asetuksia. Toisaalta myös toimittajalta voi kysyä paremmin toimivia malleja. Mikäli kumpikaan ei auta, tulee vialliset pinnat korjata ennen kuin niitä käytetään kokoonpanoissa. CADWORKSin pintamallinnuskurssilla opetamme, kuinka näitä viallisia pintoja korjataan.
 

Geometriavirheet kokoonpanossa aiheuttavat muun muassa seuraavia ongelmia:

•    Piirustuksiin tulee virheitä ja ne toimivat erittäin hitaasti
•    Exportit esimerkiksi dwg- tai pdf- muotoon näyttävät virheelliseltä
•    Kokoonpanomalli ja piirustus hidastelevat
•    Erilaisia grafiikanpiirto-ongelmia esiintyy
•    Piirustuksen kuvantojen kanssa on ongelmia
•    Mallit ja piirustukset aukeavat hitaasti


Tuessa törmäämme toistuvasti tapauksiin, jossa kokoonpano toimii tavanomaista huomattavasti hitaammin. Useimmiten syyksi on paljastunut netistä ladattu komponentti, jossa on geometriavirheitä.

 

Aikaisessa vaiheessa havaittu geometriavirhe säästää työaikaa

Suosittelemme asiakkaillemme toimintatapaa, jossa ulkopuolelta saaduista tiedostoista tarkistetaan ensimmäiseksi geometriavirheet. Aikaisessa vaiheessa on helpompaa pyytää uusia malleja, tai kokeilla tuontia erilaisilla Import-asetuksilla. Myöhemmin, kun viallinen malli on jo kiinnitetty kokoonpanoon, on virheiden korjaus huomattavasti työläämpää.

Tukipalvelustamme saat lisää vinkkejä ongelmatilanteissa.

Kuva: Check Entity -työkalu löytyy Tools-alasvetovalikosta

 


 
Kuva: Check Entity -työkalu

Fact box thumbnail

Kiinnostuitko Check Entity -työkalusta? Oletko jo asiakas? Ota yhteyttä tukipalveluun!

Suunnitteletko SOLIDWORKSin hankintaa? Ota yhteyttä asiantuntevaan myyntitiimiimme!


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
News | 7.4.2021
Uusi SOLIDWORKS 2021 tuo yli 200 parannusta
Viime vuoden syksyllä julkaistussa SOLIDWORKS 2021 -versiossa on jälleen yli 200 parannusta. Iso osa näkyy parempana suorituskykynä ja suunnittelijan ajansäästönä. Uusi versio on myös vakaampi …
Read more
Article thumbnail
Blog | 14.11.2019
SOLIDWORKS 2020 - esimakua uutuuksista ja parannuksista
SOLIDWORKS 2020 on täällä! Maailman suosituimman 3D CAD -ohjelmiston 28. pääversio sisältää yli 200 parannusta ja uutta ominaisuutta, jotka perustuvat pitkälti yli viiden miljoonan käyttäjän …
Read more
Article thumbnail
Blog | 21.11.2017
Sertifioinnilla todistat SOLIDWORKS-osaamisesi
”Hallitsee SOLIDWORKSin käytön.” Näin lukee monessa ansioluettelossa, mutta miten oman osaamisensa voi todella todistaa nykyiselle tai potentiaaliselle työnantajalle? Sertifiointitestit mittaavat SOLIDWORKS-käyttäjien osaamista tasavertaisella ja helposti …
Read more