Contact us Support 

Sertifioinnilla todistat SOLIDWORKS-osaamisesi

BLOG | 21.11.2017

Article header image

”Hallitsee SOLIDWORKSin käytön.” Näin lukee monessa ansioluettelossa, mutta miten oman osaamisensa voi todella todistaa nykyiselle tai potentiaaliselle työnantajalle? Sertifiointitestit mittaavat SOLIDWORKS-käyttäjien osaamista tasavertaisella ja helposti vertailtavalla tavalla. Sertifioinnista voi olla hyötyä nykyisessä työssä etenemisessä tai uuden työn saamisessa.

Erottautuminen muista SOLIDWORKS-käyttäjistä on haastavaa. Moni kertoo ansioluettelossaan osaavansa käyttää SOLIDWORKSiä, mutta mitä se todella tarkoittaa? Jollekin se voi tarkoittaa yhtä koulussa tehtyä harjoitustyötä, toiselle muutaman tunnin verkkokurssia ja kolmannelle usean vuoden kokemusta mallinnuksesta. Koulutustausta tai työvuodet eivät kuitenkaan suoraan kerro osaamisen tasosta. SOLIDWORKS-sertifiointitesti on luotettava ja vertailukelpoinen työkalu osaamisen mittaamiseen.

Sertifioinnilla työntekijä pystyy todentamaan oman osaamisensa tason ja siten erottautumaan muista SOLIDWORKS-käyttäjistä vaikkapa työnhakutilanteessa. Työnantaja taas saa tarkkaa tietoa osaajiensa taidoista ja pystyy paremmin vertailemaan työnhakijoiden pätevyyttä.

 

Mitä sertifiointi tarkoittaa?

SOLIDWORKS tarjoaa sertifiointitestejä, joilla käyttäjä voi todistaa osaamisensa. Testit suoritetaan online-testeinä, eli voit osallistua testiin missä vain ja juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Sertifiointitestejä on tarjolla usealle osaamis- ja erikoistumistasolle.

Certified SOLIDWORKS Professional

Sertifikaatin suorittamiseen tarvitaan osaamista sekä osamallinnuksesta että kokoonpanoista. Kun kyseisen kolmiosaisen testin on suorittanut kokonaan, voi siirtyä suorittamaan erityisosaamista vaativia testejä.

Certified SOLIDWORKS Professional Advanced

Erityisosaamista todentavia testejä on tarjolla mm. ohutlevyistä, pintamallinnuksesta ja simuloinnista. Kun näitä testejä suorittaa riittävästi, voi lähteä yrittämään laajimman tason sertifiointia.

Certified SOLIDWORKS Expert

Sertifiointi tarjoaa mahdollisuuden osoittaa olevansa aivan huippuosaaja. Tätä kirjoittaessani Certified SOLIDWORKS Expert -testin suorittaneita on Suomessa vain kymmenkunta. Tiedon voi sitten tuoda muiden nähtäville, esim. linkittää omaan LinkedIn-profiiliin. 

 

Miten pääset alkuun?

Ennen testien suorittamista kannattaa käydä CadWorksin osamallinnus- ja kokoonpanokurssi. Aikataulut löydät kurssikalenteristamme. Voit myös tiedustella kursseja koulutusmyyjältämme Janne Kaliselta.

Lataa koneellesi TesterPro-ohjelma, jolla pääset tekemään varsinaisia sertifiointitestejä. Testit suoritetaan online-testeinä sinulle sopivimpaan ajankohtaan juuri siellä, missä itse haluat. Ylläpidossa olevaan lisenssiin sisältyy mahdollisuus ilmaiseen testiin ja SOLIDWORKSiltä voi ostaa lisää testejä.


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 30.10.2017
Kokenutkin mallintaja saa tehoja työhönsä Perusteet-kurssilta
Nimestään huolimatta CadWorksin järjestämä Perusteet-kurssi ei ole tarkoitettu pelkästään vasta-alkajille. Kokenut mallintaja voi saada Perusteet-kurssista jopa enemmän irti kuin täysi aloittelija, joka joutuu keskittämään osan …
Read more
Article thumbnail
Blog | 3.9.2019
SOLIDWORKSin Check Entity -työkalulla paikallistat geometriavirheet
Käytetäänkö teidän yrityksessänne ulkopuolelta, esimerkiksi Internetistä ladattuja malleja? Jos vastasit kyllä, olet todennäköisesti törmännyt geometriavirheisiin, kun olet vienyt mallit SOLIDWORKSiin.
Read more
Article thumbnail
Blog | 19.1.2018
Vie suunnittelutiedonhallinta seuraavalle tasolle SOLIDWORKS Managen avulla
SOLIDWORKS Managen avulla hallitset nimikkeitä, projekteja ja prosesseja monipuolisesti ja otat ulos tarvitsemanne raportit päätöksenteon tueksi.
Read more