Contact us Support 

Sertifioinnilla todistat SOLIDWORKS-osaamisesi

BLOG | 21.11.2017

Article header image

”Hallitsee SOLIDWORKSin käytön.” Näin lukee monessa ansioluettelossa, mutta miten oman osaamisensa voi todella todistaa nykyiselle tai potentiaaliselle työnantajalle? Sertifiointitestit mittaavat SOLIDWORKS-käyttäjien osaamista tasavertaisella ja helposti vertailtavalla tavalla. Sertifioinnista voi olla hyötyä nykyisessä työssä etenemisessä tai uuden työn saamisessa.

Erottautuminen muista SOLIDWORKS-käyttäjistä on haastavaa. Moni kertoo ansioluettelossaan osaavansa käyttää SOLIDWORKSiä, mutta mitä se todella tarkoittaa? Jollekin se voi tarkoittaa yhtä koulussa tehtyä harjoitustyötä, toiselle muutaman tunnin verkkokurssia ja kolmannelle usean vuoden kokemusta mallinnuksesta. Koulutustausta tai työvuodet eivät kuitenkaan suoraan kerro osaamisen tasosta. SOLIDWORKS-sertifiointitesti on luotettava ja vertailukelpoinen työkalu
osaamisen mittaamiseen.

Sertifioinnilla työntekijä pystyy todentamaan oman osaamisensa tason ja siten erottautumaan muista SOLIDWORKS-käyttäjistä vaikkapa työnhakutilanteessa. Työnantaja taas saa tarkkaa tietoa osaajiensa taidoista ja pystyy paremmin vertailemaan työnhakijoiden pätevyyttä.

 

Mitä sertifiointi tarkoittaa?

SOLIDWORKS tarjoaa sertifiointitestejä, joilla käyttäjä voi todistaa osaamisensa. Testit suoritetaan online-testeinä, eli voit osallistua testiin missä vain ja juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Sertifiointitestejä on tarjolla usealle osaamis- ja erikoistumistasolle.

Certified SOLIDWORKS Professional

Sertifikaatin suorittamiseen tarvitaan osaamista sekä osamallinnuksesta että kokoonpanoista. Kun kyseisen kolmiosaisen testin on suorittanut kokonaan, voi siirtyä suorittamaan erityisosaamista vaativia testejä.

Certified SOLIDWORKS Professional Advanced

Erityisosaamista todentavia testejä on tarjolla mm. ohutlevyistä, pintamallinnuksesta ja simuloinnista. Kun näitä testejä suorittaa riittävästi, voi lähteä yrittämään laajimman tason sertifiointia.

Certified SOLIDWORKS Expert

Tätä kirjoittaessani kyseisen testin suorittaneita on Suomessa vain kymmenkunta. Testi tarjoaakin mahdollisuuden osoittaa olevansa aivan huippuosaaja. Tämän tiedon voi sitten tuoda muiden nähtäville, esim. linkittää omaan LinkedIn-profiiliin. Testi tarjoaa mahdollisuuden osoittaa olevansa aivan huippuosaaja.

 

Miten pääset alkuun?

Ennen testien suorittamista kannattaa käydä CadWorksin osamallinnus- ja kokoonpanokurssi. Aikataulut löydät kurssikalenteristamme. Voit myös tiedustella kursseja koulutusmyyjältämme Janne Kaliselta.

Lataa koneellesi TesterPro-ohjelma, jolla pääset tekemään varsinaisia sertifiointitestejä. Testit suoritetaan online-testeinä sinulle sopivimpaan ajankohtaan juuri siellä, missä itse haluat. Ylläpidossa


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 14.11.2019
SOLIDWORKS 2020 - esimakua uutuuksista ja parannuksista
SOLIDWORKS 2020 on täällä! Maailman suosituimman 3D CAD -ohjelmiston 28. pääversio sisältää yli 200 parannusta ja uutta ominaisuutta, jotka perustuvat pitkälti yli viiden miljoonan käyttäjän …
Read more
Article thumbnail
News | 7.4.2021
Uusi SOLIDWORKS 2021 tuo yli 200 parannusta
Viime vuoden syksyllä julkaistussa SOLIDWORKS 2021 -versiossa on jälleen yli 200 parannusta. Iso osa näkyy parempana suorituskykynä ja suunnittelijan ajansäästönä. Uusi versio on myös vakaampi …
Read more
Article thumbnail
Blog | 7.5.2021
3DEXPERIENCE WORKS – Yhdistää tiedot ja tekijät, pilvessä – Osa II
3DEXPERIENCE (myöhemmin 3DX) blogisarjan toisessa osassa käsittelen hieman muokattavuutta. Tässä yhteydessä tarkoitan muokattavuudella sitä, että alusta voidaan muokata juuri sellaiseksi kuin Te sen tahdotte.
Read more