Contact us Support 

3DEXPERIENCE WORKS – Yhdistää tiedot ja tekijät, pilvessä – Osa II

BLOG | 7.5.2021

Article header image

3DEXPERIENCE – Muokattavuus

3DEXPERIENCE (myöhemmin 3DX) blogisarjan toisessa osassa käsittelen hieman muokattavuutta. Tässä yhteydessä tarkoitan muokattavuudella sitä, että alusta voidaan muokata juuri sellaiseksi kuin Te sen tahdotte. Teoriassa järjestelmä on toimiva jo sellaisenaan ns. out of the box, mutta jotta siitä saadaan ajanhetkellä x irti kaikki mitä pitääkin, kannattaa sitä ehdottamasti muokata tarpeisiin sopivaksi. Sitten taas, kun tarpeet mahdollisesti muuttuvat, voidaan ajanhetkellä x+1 muuttaa järjestelmää taas sopivaksi jne.

Yritys x ostaa siis 3DX Tenantin (vapaa suomennos vuokralainen) jonne hankitaan edellisessä blogissani mainitut tarvittavat roolit. Hankinnan jälkeen yhdessä CadWorksin asiantuntijan kanssa räätälöidään 3DX-alusta tarpeisiin sopivaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa käyttäjien, käyttäjäryhmien, kojelaudan, oikeuksien ja oletussovellusten määrittelyä.


Kuva 1. Esimerkkinäkymä kojelaudasta (Dashboard).

Kuvassa 1 näemme siis esimerkkinäkymän CadWorksin demo nimisestä tenantista ja sen yhdestä kojelaudasta. Kojelaudalle olen määritellyt 6 eri välilehteä (3Sswym, 3Dspace, Engineering Release jne.) joista kukin siis sisältävät määritetyt oletussovellukset. Huomioimisen arvoista on, että koska tahansa, kuka tahansa käyttäjä voi tästä huolimatta käynnistää minkä tahansa muun käytettävissä olevan sovelluksen.


Kuva 2. Käytettävissä olevia sovelluksia.

Kojelaudat eri tarpeisiin

Mainittuja kojelautoja voidaan myös luoda useampia jälleen kerran eri tarpeisiin. Esimerkiksi suunnittelutiimin jäsenten on  oletusarvoisesti tarpeen nähdä eri asioita kuin mitä esimerkiksi myyntitiimin jäsenten. Näin voidaan mukavasti suodattaa sitä, mitä kukin oletusarvoisesti näkee. Tästä hyvä vertaus vaikka Microsoft Teamsin eri tiimeihin.
Tästä niin ikään saamme hyvän aasinsillan yhteen sovellukseen nimeltä 3DSwym. Kyseinen sovellus on verrattavissa vaikka Facebookin tai LinkedInin aikajanaan. Sovellus siis mahdollistaa tehokkaan tiedon jakamisen julkisesti aikajanalla koko määritetyn ”yleisön” kesken tai sitten vaikka yksityiskeskustelujen (teksti, audio tai video) kautta.
Tiedon jakaminen ja kommunikointi ei siis voisi olla enää helpompaa, kun kaikki on yhdessä ja samassa paikassa. Verrataan nyt vaikka yleisempään malliin, jossa suunnitteludata on paikassa 1, muu dokumentaatio on paikassa 2, tietoa vaihdetaan sähköpostilla, jollakin pikaviestimellä, puhelimella, yms. Tämän lisäksi projekteja ja siihen liittyviä resursseja hallinnoidaan kolmannessa paikassa. Kaiken pitäminen ajan tasalla alkaa mennä paremmallakin projektipäälliköllä haasteelliseksi.

Kaikki pilvessä

On äärimmäisen tärkeää, että oleelliset tiedot ovat siellä mistä löydät ne AINA, olitpa sitten missä tahansa ja millä tahansa laitteella. Aika kaukana on ne ajat, kun oleellisia tiedostoja kuskattiin mukana muistitikulla (puhumattakaan disketeistä), vaan tärkeisiin tiedostoihin ja tietoihin pitää päästä käsiksi juuri silloin ja juuri sieltä missä niitä tarvitset. 3DX:ään pääset kätevästi myös mobiililaitteilla ja portaalia voidaan käyttää miltä tahansa laitteelta. Tämän lisäksi tietysti myös se fakta, että nyt kaikki tiedot ja tiedostot ovat ajan tasalla.
Voit hallinnoida käynnissä olevia projekteja ja sen resursseja sekä tehtäviä vaikka junassa matkalla kotiin, kun saat puhelun asiakkaalta. Voit kommentoida tai julkaista jotain suunnittelutiimin aikajanalle juuri silloin, kun se juolahtaa mieleesi. Tai mikset vaikka mallintaisi jotain pilvipohjaisilla suunnittelusovelluksilla. Mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat!

 

Lisätietoja

Blogaus aiheesta jatkuu, joten muista lukea blogia aktiivisesti ja tilata uutiset myös sähköpostiisi. Lue myös tämän blogisarjan osa I. Youtubesta löytyy aiheeseen liittyviä videoita vaikka millä mitalla, mutta kannattaa ehdottomasti vilkaista myös CadWorksin syksyn 2020 Uudet Ominaisuudet -webinaarisarja, jossa viimeisessä osassa on aiheena nimenomaan 3DEXPERIENCE (webinarisarjan katselu vaatii rekisteröitymisen).


Jos aiheen tiimoilta herää mitään kysyttävää, niin laita rohkeasti kysymystä tukipalveluumme!

 


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
News | 7.4.2021
Uusi SOLIDWORKS 2021 tuo yli 200 parannusta
Viime vuoden syksyllä julkaistussa SOLIDWORKS 2021 -versiossa on jälleen yli 200 parannusta. Iso osa näkyy parempana suorituskykynä ja suunnittelijan ajansäästönä. Uusi versio on myös vakaampi …
Read more
Article thumbnail
Blog | 24.9.2019
Ongelmia SOLIDWORKSIN asennuksessa? Kokeile näitä neljää vinkkiä!
Tukipalvelumme ratkoo säännöllisesti SOLIDWORKSin asennukseen liittyviä haasteita. Kokosimme blogiin niistä yleisimmät sekä vinkit haasteiden taklaamiseen.
Read more
Article thumbnail
Blog | 16.2.2018
Hyödynnä SOLIDWORKSin työtä helpottavat ominaisuudet – vertaile dokumentteja Compare-toiminnolla
SOLIDWORKSissa on sisäänrakennettuna ominaisuus, jolla suunnittelija voi vertailla kahden SOLIDWORKS-tiedoston tai konfiguraation eroja. Toiminto purkaa erot selkeiksi graafisiksi näkymiksi, jolloin suunnittelussanne säilyy ainutlaatuinen näkyvyys tuotteen …
Read more